Ασθενείς με Covid-19 πέθαναν σε πυρκαγιά σε νοσοκομείο της Ινδίας

Μοιραστειτε το

Φωτογραφία αρχείου / AP Photo/Manish Swarup

Τουλάχιστον πέντε ασθενείς με τη νόσο Covid-19 έχασαν τη ζωή τους και 28 τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί, λόγω πυρκαγιάς σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Ρατζκότ του Γκουτζάρατ στην Ινδία.

«Νωρίς σήμερα ξέσπασε πυρκαγιά σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου αναφοράς για την COVID-19 εδώ, πέντε ασθενείς έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε αξιωματούχος σε ινδικά ΜΜΕ.

«Έξι ασθενείς διασώθηκαν, ο ένας εξ αυτών ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση» πρόσθεσε. Άλλοι 22 ασθενείς διακομίστηκαν σε άλλο νοσοκομείο.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, που διενεργείται για τα αίτια της φωτιάς, αυτή ξέσπασε στη ΜΕΘ από άγνωστη αιτία, αλλά οι αρχές υποπτεύονται πως οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό. Τον Αύγουστο, οκτώ ασθενείς πέθαναν, όταν εκδηλώθηκε φωτιά υπό παρόμοιες συνθήκες στην Αχμενταμπάντ, την πρώην πρωτεύουσα του Γκουτζάρατ.

Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Βιτζάι Ρουπάνι εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν και υποσχέθηκε ότι θα προσφερθεί χρηματική βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...