Αρ. Πελώνη: Το αργότερο αύριο η ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμών για AstraZeneca

Μοιραστειτε το

«Περιμένουμε την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σήμερα ή το αργότερο αύριο», τόνισε, η κυβερνητική εκπρόσωπός, Αριστοτελία Πελώνη, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Η επιχείρηση “Ελευθερία” είναι υποδειγματική και ήδη ξεπέρασε τα 2 εκατ. εμβολιασμούς», τόνισε και πρόσθεσε πως εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί.

Χθες η χώρα μας ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Ξεπέρασε κατά πολύ τον πήχη των 25 χιλιάδων ανά ημέρα που έθεταν κάποιοι και ήδη πραγματοποιούνται καθημερινά σχεδόν 60 χιλιάδες.

Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι -ανάλογα με τις ροές εμβολίων που θα φτάνουν στη χώρα μας- τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Κλείνοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε την «έκκληση-παράκληση που απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο γιατί αυτοί είναι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό. Είναι ασπίδα προστασίας το εμβόλιο. Είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας ο εμβολιασμός».

Σε ερώτηση για το τι ποσοστό ανοσίας αναμένει η κυβέρνηση στις αρχές Ιουνίου, ο κ. Πελώνη είπε ότι εξαρτάται από τις παραδόσεις και παραλαβές εμβολίων, σημειώνοντας ότι έως τότε υπάρχει η πεποίθηση ότι θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες, ώστε «να προχωρήσουμε στις υπόλοιπες ομάδες».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...