Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον

Μοιραστειτε το

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η δίκη για τον βιασμό και την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, τον Ιούλιο του 2019.

Στο εδώλιο θα καθίσει ο 28χρονος Χανιώτης, ο οποίος και έχει ομολογήσει το έγκλημα, και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του βιασμού.

O καθ’ ομολογίαν δράστης, ένας 28χρονος αγρότης και πατέρας δύο παιδιών που διέμενε στην περιοχή του Μάλεμε, με καθαρά σεξουαλικό κίνητρο, συνάντησε την 60χρονη πεζή κοντά στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι, το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου του 2019.

Αφού την έριξε αναίσθητη, χτυπώντας την δύο φορές με το αυτοκίνητο, την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ και την μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε όπου και την βίασε, όσο ήταν αναίσθητη.

Στη συνέχεια, την πέταξε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου, τοποθέτησε στην είσοδο του φρεατίου μία παλέτα και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο όπου καθάρισε επιμελώς το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, υπήρχαν σημάδια βίαιης πράξης και σεξουαλικής επίθεσης, ενώ κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός της άτυχης 60χρονης βρέθηκαν ίχνη από ρόδα αυτοκινήτου. Το πτώμα έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου καθώς και κακώσεις στα χέρια.

Σημειώνεται ότι η Σούζαν Ίτον συμμετείχε σε επιστημονικό συνέδριο στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (το οποίο είχε ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουλίου), όμως από ένα σημείο και μετά δεν είχε δώσει σημάδια ζωής. Η 60χρονη εντοπίστηκε νεκρή πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της μέσα σε σπηλιά στην περιοχή του Μάλεμε Χανίων.

Πρόκειται για καταφύγιο που είχε φτιαχτεί την περίοδο της Κατοχής ως αποθήκη πυρομαχικών και πολυβολείο από ντόπιους κατοίκους με καταναγκαστική εργασία στην οποία τους υποχρέωσαν οι Γερμανοί κατακτητές.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...