Αρνείται παραίτηση, εξετάζει πρόωρες εκλογές ο πρωθυπουργός της Αρμενίας

Μοιραστειτε το

Υπό πίεση βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, μετά την ειρηνευτική συμφωνία της 10ης Νοεμβρίου, με την οποία το Αζερμπαϊτζάν ανέκτησε τον έλεγχο σε μεγάλα τμήματα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και των γύρω περιοχών. 

Στη χώρα πραγματοποιούνται συνεχείς διαδηλώσεις –με τη συνδρομή της αντιπολίτευσης– στις οποίες οι συγκεντρωμένοι καλούν τον Πασινιάν σε παραίτηση, χαρακτηρίζοντας ως προδοτική τη συμφωνία που υπέγραψε με το Αζερμπαϊτζάν.

Σήμερα ο πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να συζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών στη χώρα, ωστόσο απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί από το αξίωμά του, εξαιτίας των χειρισμών του για τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Πασινιάν υπερασπίστηκε την ειρηνευτική συμφωνία ως μια οδυνηρή αλλά απαραίτητη κίνηση για να αποτρέψει το Αζερμπαϊτζάν να καταλάβει ολόκληρη την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι η αντιπολίτευση δεν διαθέτει ευρεία υποστήριξη από τον λαό για να στηρίξουν το αίτημά τους. Πρόσθεσε ότι μπορεί να πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με τα άλλα κόμματα του έθνους για να συζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών μέσα στο 2021.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...