Από τη μια οι ψεκασμένοι κι από την άλλη οι βολεμένοι!

Μοιραστειτε το

Αρκετά προαυλιστήκαμε , καιρός να επιστρέψουμε στα «κελιά» μας!

Στην δεύτερη περίοδο εγκλεισμού ,με τις αντοχές να έχουν υποχωρήσει , αυτό που κρίνεται πλέον ανυπόφορο είναι η συνύπαρξη -γιατί κάθε συνεννόηση έχει ήδη κριθεί αδύνατη- άμεση ή έμμεση με δυο κατηγορίες(;), φυλές(;) , εκπροσώπους!

Των συνωμοσιολόγων από τη μία και των …αριστολόγων από την άλλη.

Δεν ξέρω αν ετυμολογικά ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις, αλλά δεν βρίσκω άλλη λέξη να τους χαρακτηρίζει.

Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν με φανατισμό φονταμενταλιστή ότι οι αποφάσεις και τα μέτρα της Κυβέρνησης αγγίζουν την τελειότητα, πως ότι πράττει το πράττει άριστα.

Άριστα στον σχεδιασμό , στο προγραμματισμό, στα αντανακλαστικά , παντού άριστα!!!

Ακόμα και σε τομείς όπου η Κυβέρνηση δείχνει αμήχανη με τις επιδόσεις της , αυτοί έχουν κάτι καλό να προσάψουν , μια σοβαρή δικαιολογία να επιστρατεύσουν.

Και όταν πάλι φτάνουν σε αδιέξοδο, καταφεύγουν στην προσφιλή μέθοδο των συγκρίσεων.

«Μα δεν βλέπετε τι γίνεται σε άλλες χώρες» αναρωτιούνται φωναχτά.

Λες και ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί πλέον , μετά από όσα έχει τραβήξει, ότι το θέμα δεν έχει να κάνει με τις γεωγραφικές περιοχές , αλλά με τις πολιτικές επιλογές των Κυβερνόντων.

Κοινές για όλους με μικρές διαφορές στα μείγματα διαχείρισης.

Επιλογές που οδήγησαν στην διάλυση των δημόσιων συστημάτων υγείας στις περισσότερες και στις πολυπληθέστερες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Την ίδια ώρα που οι συνωμοσιολόγοι διακηρύττουν ότι το ψέμα που ονομάζεται επιστημονικά κορωνοιός επιστρέφει επειδή ο Μπιλ Γκέιτς και όσοι έχουν ανακαλύψει το εμβόλιο , θέλουν να πιέσουν τις κυβερνήσεις να το αγοράσουν με τους δικούς τους όρους και από τα δικά τους μυστικά εργαστήρια -λες και θα το αγόραζαν με τους όρους των Κυβερνήσεων- στην αντίπερα όχθη οι αριστολόγοι αποφάνθηκαν ότι το δεύτερο γενικό απαγορευτικό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη παντελή έλλειψη ατομικής ευθύνης που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία του δύσμοιρου αυτού λαού, που όσο και αν προσπαθήσει μια Κυβέρνηση αποκλείεται να τον βάλει στο σωστό δρόμο.

Ζωηρός και ατίθασος λαός. Ζωηρός και ατίθασος βεβαίως-βεβαίως!!!

Βεβαίως την ατομική ευθύνη οφείλει να την διαπαιδαγωγήσει στον πολίτη της κάθε χώρας η κάθε Πολιτεία , γιατί κανένας δεν γεννιέται πολίτης αλλά διαμορφώνεται!

Αυτό όμως διαφύγει τι προσοχής τους και συνεχίζουν απλώς να δακτυλοδείχνουν του υπαίτιους δεξιά και αριστερά.

Απαιτούν αναπτυγμένο αίσθημα ατομικής ευθύνης από πολίτες που έχουν εκπαιδευτεί ,να μη σέβονται τίποτα , να καταπατούν , να νομιμοποιούν με γνώμονα το χρηματικό αντάλλαγμα, να πορεύονται με την νοοτροπία «πάτα επί πτωμάτων για να κάνεις τη δουλειά σου και άσε τους άλλους να κουρεύονται» , βουτηγμένους ολοκληρωτικά στην λογική του ρουσφετιού και του βολέματος.

Και πάλι καλά να λέμε για το πως έχει αντιδράσει, στην συντριπτική του πλειοψηφία, ο κόσμος στον τομέα της ατομικής ευθύνης.

Γεγονός που έχει εξάρει κατά καιρούς και η Κυβέρνηση.

Αλλά γι’ αυτούς οι επιδόσεις παραμένουν χαμηλές εν αντιθέσει με τις επιδόσεις του επιτελικού Κράτους που με ζέση υποστηρίζουν.

Κατά την προσωπική μου άποψη το υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης που έχει επιδείξει και συνεχίζει να επιδεικνύει ο κόσμος οφείλεται στο ότι το πρόβλημα είναι υγειονομικής φύσης. Στο γεγονός ότι κινδυνεύει η ζωή του , η ζωή των παιδιών του , των συγγενών και των φίλων.

Αν το πρόβλημα ήταν άλλης τάξεως αμφιβάλλω να το αίσθημα ατομικής ευθύνης θα ήταν τόσο υψηλό.

Αν το εμπρός εμείς και δεν γ@..εις δεν θα πήγαινε σύννεφο.

Για τους αριστολόγους φτάσαμε και πάλι σε αδιέξοδο επειδή δεν πλένουμε τα χέρια μας σχολαστικά και συγχρόνως κάνουμε χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών, επειδή συναθροιζόμαστε στις πλατείες-ιδιαίτερα οι νέοι- εξαιτίας των διαδηλώσεων και κυρίως της αντιφασιστικής για την δίκη της Χρυσής Αυγής, επειδή δεν ακούμε τους λοιμωξιολόγους , τους επιστήμονες τους γιατρούς (πράμα που ισχυρίστηκε και η Κυβέρνηση με πλάγιο βέβαια τρόπο) , ιδιαίτερα επειδή γενικά και αφηρημένα, πολύ συγκεκριμένα όμως ΧΑΛΑΡΩΣΑΜΕ!

ΕΜΕΙΣ ΧΑΛΑΡΩΣΑΜΕ! Εσύ, εγώ , οι απέναντι, οι πάνω , οι κάτω , οι απανταχού, όσοι διαβάζετε αυτό το άρθρο και όλος ο περίγυρος.

Αν και οι ισχυρισμοί τους δεν αποδεικνύονται επιστημονικά, αντίθετα οι επιστήμονες αναφέρονται τακτικά με σπουδή στον κύκλο των ιώσεων , πέρα από τα όποια μέτρα προφύλαξης , τα οποία σίγουρα προστατεύουν αλλά δεν αποκλείουν την επιστροφή των επιδημιών , ας προσπαθήσουμε να εξετάσουμε τους βασικούς ισχυρισμούς τους.

Μετά το πρώτο κύμα λογικό ήταν να επακολουθήσει μια χαλάρωση από τον κόσμο αλλά τον βαθμό της χαλάρωσης τον καθορίζει η Κυβέρνηση που έχει τα εργαλεία των μελετών και των ερευνών.

Η πλειοψηφία του κόσμου κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών παρέμεινε πολύ επιφυλακτική όσον αφορά τους προορισμούς , τα μέσα , την αποτελεσματικότητα των νέων προδιαγραφών και δεδομένων.

Δεν αποφάσισε ο απείθαρχος κόσμος για το άνοιγμα και τον τρόπο ανοίγματος των συνόρων , για την πληρότητα των μέσων και την διαρκή αύξηση της πληρότητας στα αεροπλάνα στα πλοία , από 60% , σε 70% και τέλος στο 80%!

Ούτε για την πληρότητα στους χώρους εστίασης , στα μπαρ , υπαίθρια κλαμπ παντού.

Ούτε αποφάσισε ο κόσμος τον τρόπο με τον οποίο θα εισέλθουν οι χιλιάδες των τουριστών στην χώρα.

Και τότε υπήρχαν οι προτάσεις των επιστημόνων , οι οποίοι όμως εξαφανίστηκαν από το πρώτο πλάνο του κάδρου-όπως όλο θα θυμόμαστε- για να εμφανιστούν και πάλι τώρα που έσφιξαν τα γάλατα.

Δεν ισχυρίζομαι ότι κακώς επανήλθαμε στην…κανονικότητα , αλλά στον τρόπο με τον οποίο επιχειρήσαμε την επιστροφή.

Όπως φυσικά και στα κριτήρια που όπως αποδείχθηκε περίτρανα δεν ήταν υγειονομικά αλλά καθαρά και αποκλειστικά οικονομικά.

Δεν ακούμε τους επιστήμονες, λοιπόν!

Για ποιους όμως επιστήμονες μιλάμε; Σε ποιους αλήθεια αναφερόμαστε;

Αναφερόμαστε μόνο στους επιτελικούς της Κυβέρνησης;

Γιατί επιστήμονες και μάλιστα πρώτης γραμμής ήταν όλοι αυτοί που ακόμα και κατά την διάρκεια των θερινών μηνών έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας τις ελλείψεις στους βασικούς τομείς από τους οποίους κινδυνεύει η δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Υπογράμμιζαν τις τρανταχτές ελλείψεις στα νοσοκομεία, στις ΜΕΘ , στο νοσοκομειακό προσωπικό, στις ειδικότητες , όπως αυτή των εντατικολόγων,.

Ζητούσαν εναγωνίως να σταματήσουν τα επικοινωνιακά τεχνάσματα με τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια και τα συγχαρίκια για να περάσουμε επιτέλους στην ουσιαστική ενίσχυση των νευραλγικών δημόσιων τομέων.

Της Υγείας , της Παιδείας , των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η Κυβέρνηση λοιπόν ήταν αυτή που «άκουσε» τους επιστήμονες της αρεσκείας της- και μάλιστα κατά περιόδους- και όχι ο κόσμος.

Κατά γενική ομολογία δεν τα έχουμε πάει άσχημα και συμφωνώ με την Κυβέρνηση σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Άλλες χώρες μετράνε περισσότερα κρούσματα και περισσότερες απώλειες αναλογικά με τον πληθυσμό τους.

Μόνο που το κριτήριο δεν είναι η αναλογία του πληθυσμού με τα κρούσματα και τους θανάτους , αλλά η αναλογία πληθυσμού –κρουσμάτων –θανάτων με τον αριθμό των ΜΕΘ που διαθέτει η χώρα, αλλά και του διαθέσιμου νοσηλευτικού προσωπικού.

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε πληρότητα των ΜΕΘ, τότε προχωράμε σε απαγορευτικό για να μη κρασάρει το σύστημα Υγείας.

Μειώνεται ο αριθμός κρουσμάτων που οδηγεί στην αποσυμφόρηση των ΜΕΘ, τότε επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Αυτό θα γίνεται μέχρι να διατεθεί το εμβόλιο στην αγορά.

Γι’ αυτό πιστεύω ότι το απαγορευτικό των τριών εβδομάδων θα διαρκέσει περισσότερο από τον εξαγγελλόμενο χρόνο και πως μετά από μια διακοπή κάποιων εβδομάδων τις ημέρες των εορτών, μοιραία και πάλι θα επιστέψουμε σε νέο απαγορευτικό άγνωστης διάρκειας.

Μοιραία γιατί οι νευραλγικοί τομείς δεν έχουν ενισχυθεί.

Δεν έχει ενισχυθεί η Υγεία , με το προσωπικό να επιβαρύνεται διαρκώς όχι μόνο από όγκο δουλειάς αλλά πλέον και σε αριθμό κρουσμάτων.

Προσωπικό που δεν αντικαθίσταται.

Οι ΜΕΘ σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης «λογιστικά» αυξήθηκαν αλλά το ειδικευμένο προσωπικό, για την στελέχωση τους , απουσιάζει.

Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που δύσκολα το αποκρύπτεις.

Δεν έχει ενισχυθεί ο τομέας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς , βασικός παράγοντας διασποράς, ο τομέας της Δημόσιας Εκπαίδευσης για την αποσυμφόρηση στις σχολικές αίθουσες και στα Πανεπιστήμια.

Δεν έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας σε καμία βαθμίδα της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

(Τελικά τα αιτήματα των ταραξιών μαθητών και φοιτητών δεν είχαν βάση;)

Δεν έχουν θωρακιστεί οι χώροι εργασίας τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Τα εργοστάσια , οι υπηρεσίες, οι βιοτεχνίες , οι βιομηχανίες , τα σούπερ μάρκετ.

Αν εξαιρέσουμε τα μπαρ και τα νυχτερινά κλαμπ όπου οι συνθήκες παραμονής κρίνονται αντικειμενικά ιδιαίτερες , πως είναι δυνατόν να έχουμε διαπιστωμένα κρούσματα στους χώρους εστίασης, με τους ιδιοκτήτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας, στους κινηματογράφους , όπου πριν από λίγο λειτουργούσαν ακόμα οι θερινοί, στα θέατρα, στις πλατείες και όχι στους χώρους δουλειάς;

Δεν υπάρχει τίποτα παράξενο και τίποτα ανεξήγητο. Αυτά είναι για τους συνωμοσιολόγους.

Εξάλλου γνωρίζουμε όλοι μας πλέον με πάσα βεβαιότητα ότι χρήματα υπάρχουν για να ενισχυθούν οι νευραλγικοί αυτοί τομείς που θα βοηθήσουν στην ανάσχεση της διασποράς.

Αλλά μας διαφεύγει κάτι πολύ βασικό.

Ότι η αναβάθμιση αυτών τον τομέων δεν αποτελεί πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης ακόμα και σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης.

Αν ρίξεις λεφτά σ’ αυτούς τους τομείς , πως τους …ξεμοντάρεις αύριο-μεθαύριο όταν με το καλό η πανδημία θα έχει παρέλθει;

Θέλω να πω δηλαδή το εξής απλό.

Αν αποκτήσεις το απαραίτητο προσωπικό στα νοσοκομεία , στα σχολεία, στα μέσα Μεταφοράς , στα Πανεπιστήμια και σε άλλους δημόσιους τομείς , όταν ο πολίτης διαπιστώσει ότι δεν είναι όνειρο απατηλό μια αξιοπρεπής δημόσια υγεία , με τον απαραίτητο αριθμό γιατρών, ειδικοτήτων κλινικών και ΜΕΘ , μια αξιοπρεπέστατη δημόσια εκπαίδευση με τον απαιτούμενο αριθμό καθηγητών και δασκάλων χωρίς τον συνωστισμό των μαθητών , όταν ξυπνήσει ένα πρωί και πάει στη δουλειά του με άνεση και αξιοπρέπεια χωρίς να παστωθεί στα Μέσα Μεταφοράς πως μετά από όλα αυτά θα τον πείσεις ότι η ενίσχυση του Δημόσιου είναι πεταμένα λεφτά;

Πως θα συνεχίσεις να στηρίζεις έμπρακτα κάτι που απορρίπτεις ιδεολογικά;

Αυτό φοβούνται και οι βολεμένοι αριστολόγοι αναγάγοντας την ατομική ευθύνη ως παράγοντα θετικών ή αρνητικών αποτελεσμάτων .

Επιστροφή και έκρηξη της πανδημίας σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων είχαμε και σε περιοχές όπου δεν εκδηλώθηκε συλλαλητήριο για την πολύκροτη δίκη.

Στα Ιωάννινα, στη Θεσσαλονίκη , στη Κοζάνη σχεδόν παντού.

Από την μία οι συνωμοσιολόγοι, οι «καμένοι», οι «ψεκασμένοι» από την άλλη οι βολεμένοι και στη μέση ένας λαός εγκλωβισμένος στα θέλω του και στα πρέπει.

Για κανέναν από τούς βολεμένους και τους ψεκασμένους δεν θα υπάρξει εμβόλιο. Θα συνεχίσουν το έργο τους και μετά την πανδημία.

Θα συνεχίσουν από διαφορετικές οπτικές και αφετηρίες να σπρώχνουν τον κοσμάκι στην μιζέρια, στην περιθωριοποίηση, στον συμβιβασμένο , στην παράδοση άνευ όρων , στην ηττοπάθεια.

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες για τους πολλούς ο κόσμος σε όλο τον δοκιμαζόμενο πλανήτη οφείλει επιτέλους να ιεραρχήσει τα θέλω του και να επιβάλλει τα δικά του πρέπει.

ΥΓ: Η επέτειος κάθε λαϊκής εξέγερσης και αντίστασης δεν είναι βόλτα απογευματινή στο «μουσείο των λαϊκών αγώνων», αλλά αφορμή για νέους αγώνες , νέες διεκδικήσεις και κατακτήσεις.

Η Κυβέρνηση επιτρέπεται εν μέσω πανδημίας να περνά από τη Βουλή μια σειρά αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων , αλλά ο λαός καλό είναι να εκδηλώσει τις διαμαρτυρίες του μετά την άρση του απαγορευτικού!

Η υποκρισία και η κουτοπονηριά σε όλο τους το μεγαλείο!!!

Πηγή
Author: asaoul

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...