Από τη Θράκη θα ξεκινήσει η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα

Μοιραστειτε το

Με ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη το πρωί της Κυριακής, λίγο προτού αναχωρήσει για την Αθήνα και τις επίσημες επαφές με τον κ. Δένδια, θα ξεκινήσει η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, 45 ημέρες μετά την εκρηκτική συνέντευξη Τύπου των δύο ΥΠΕΞ στην Άγκυρα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Τσαβούσογλου στη Θράκη δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη, θεωρείται όμως πιθανό να μεταβεί στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, όπου το τουρκικό προξενείο μπορεί να κινητοποιήσει τους γνωστούς πρόθυμους χειροκροτητές.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει την σημασία της επίσκεψης Τσαβούσογλου στη Θράκη, επί της ουσίας ωστόσο αγρυπνά και είναι δεδομένο ότι σε περίπτωση που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξεπεράσει τα εσκαμμένα η ελληνική πλευρά θα δώσει την πρέπουσα απάντηση, διά της διπλωματικής οδού. Μετά την περιοδεία στη Θράκη, το βράδυ της Κυριακής ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα μεταβεί στην Αθήνα. Εχει προγραμματιστεί δείπνο που θα παραθέσει ο Νίκος Δένδιας προς τιμήν του Τούρκου προσκεκλημένου.

Μεταξύ τυρού και αχλαδιού οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη ημέρα (29 Μαΐου) ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο βασικός υπεύθυνος για τη θετική ατζέντα που περιλαμβάνει συνεργασία σε οικονομικό επίπεδο, θα συναντηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καβάλα, με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ

Τη Δευτέρα 31 Μαϊου, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συζητήσει με τον Νίκο Δένδια στο νεοκλασικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. «Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Κατ’ αντιστοιχία με την συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις επαφές του κ. Τσαβούσογλου στην Αθήνα αναμένεται να συζητηθεί και αν υπάρχει χώρος για τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση στο ερώτημα τι θα συμβεί στην επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα. Θα προσπαθήσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών να πάρει ρεβάνς  για να δείξει ότι η Άγκυρα έχει τον τελευταίο λόγο; ίδωμεν…

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...