Από τα Χανιά ο ιερέας που τραυματίστηκε σοβαρά στην ένοπλη επίθεση στην Λιόν στην Γαλλία

Μοιραστειτε το

Συγκλονισμένη η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί το μπαράζ τρομοκρατικών αιματηρών επιθέσεων από φανατικούς ισλαμιστές στην Γαλλία. Τελευταίο θύμα ένας ορθόδοξος ιερέας, ελληνικής καταγωγής, ο οποίος δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο χθες, στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία. Ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, ο ιερέας, 52 ετών, κατά τις πρώτες πληροφορίες, εκείνη την ώρα έκλεινε τον ναό. Το όνομά του είναι Νικόλαος Κακαβελάκης, έχει καταγωγή από τα Χανιά, και είναι πατέρας τριών παιδιών. 

Ο πατήρ Νικόλαος Κακαβελάκης είναι θεολόγος ιστορικός και σπούδασε στο Université Jean Moulin Lyon III. 
Παράλληλα δίδασκε στο Πανεπιστήμιο Λιόν μαθήματα Βυζαντινής ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του. Έχει τρία παιδιά και το μικρότερο είναι τριών ετών. Είναι από τα πιο αγαπητά μέλη της ελληνικής κοινότητας στη Γαλλία με πλούσιο κοινωνικό έργο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφοφίες η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη καθώς έχει δεχτεί δύο σφαίρες από κομμένο κυνηγετικό όπλο. Τα σοβαρά τραύματά του είναι στην κοιλιακή χώρα και στο στήθος.

Από τα Χανιά ο ιερέας που τραυματίστηκε σοβαρά στην ένοπλη επίθεση στην Λιόν στην Γαλλία

Ο ιερέας “ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του”, την ώρα που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στο εσωτερικό του ναού, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

“Δεν υπήρχε λειτουργία” και “ο ιερέας δεν φορούσε ράσο” διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο 52χρονος ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχτηκε πυροβολισμό “στο ήπαρ και εξ επαφής” και η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, η μικρή εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της Λιόν, σε γειτονιά με κατοικίες, και με ελάχιστους περαστικούς στους δρόμους αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο της καραντίνας.

Στο πίσω μέρος της εκκλησίας, διακρίνεται ένα πυροσβεστικό όχημα για να διασφαλίζει ένα κέντρο ελέγχου ενώ στρατιώτες φρουρούν την περίμετρο ασφαλείας, καθώς αμέσως μετά την επίθεση η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Από τα Χανιά ο ιερέας που τραυματίστηκε σοβαρά στην ένοπλη επίθεση στην Λιόν στην Γαλλία

Στο Παρίσι, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν συγκάλεσε την επιτροπή διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, που μετέβη σήμερα στη Ρουέν και στη Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, στη βορειοδυτική Γαλλία, όπου ένας καθολικός ιερέας, ο πατέρας Αμέλ, σφαγιάστηκε το 2016 από δύο τζιχαντιστές, υπογράμμισε την “απόλυτη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιτρέπει σε όλους και στον καθένα χωριστά να ασκεί τα θρησκευτικά του πιστεύω με πλήρη ασφάλεια και πλήρη ελευθερία”.

“Η βούλησή μας είναι ισχυρή: η αποφασιστικότητά μας θα μείνει αμείωτη, είναι η τιμή της Γαλλίας, είναι η τιμή της Δημοκρατίας”, δήλωσε.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται τρεις ημέρες μετά την επίθεση στην εκκλησία Νοτρ-Νταμ της Νίκαιας, όπου τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν από ένοπλο ισλαμιστή, δράστης της επίθεσης.

Μετά την επίθεση στη Νίκαια, ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε την αύξηση από 3.000 σε 7.000 των στρατιωτών που θα μετέχουν στην επιχείρηση “Sentinelle” για την προστασία των χώρων λατρείας και των σχολείων.

Στη δύναμη αυτή προστίθενται σχεδόν 7.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης, από τα οποία τα μισά είναι έφεδροι χωροφύλακες, που από τη Δευτέρα θα τεθούν στη διάθεση των νομαρχών για να εγγυώνται την ασφάλεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή
Author: editor01

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...