Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι θάνατοι από κορονοϊό στη Γερμανία

Μοιραστειτε το

Κέντρο εμβολιασμού στη Γερμανία

AP Photo/Michael Probst

Πάνω από 1.100 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία, που βρίσκεται ήδη σε καθεστώς αυστηρού lockdown, το οποίο έχει παραταθεί έως το τέλος Ιανουαρίου. Μετά τους 1.019 θανάτους της Πέμπτης, σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε 1.188, αριθμό ρεκόρ.

Το τελευταίο ρεκόρ θανάτων στη Γερμανία ήταν στις 30 Δεκεμβρίου, με 1.129 νεκρούς από την πανδημία. Τότε ήταν η πρώτη φορά που οι νεκροί σε μία ημέρα ξεπέρασαν τους 1.000.

Συνολικά στη χώρα, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές έφτασαν τις 38.795, ενώ έπειτα από την καταγραφή επιπλέον 31.849 νέων μολύνσεων, το σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας είναι πλέον 1.866.887.

Με όλα αυτά τα στοιχεία υπ’ όψιν και τη διαφαινόμενη επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα, η γερμανική κυβέρνηση έχει παρατείνει έως τις 31 Ιανουαρίου τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, έπειτα από κοινή απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων σε 50 ανά 100.00 κατοίκους, παραμένουν κλειστά τα σχολεία, καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις. Επίσης προκρίνεται η τηλεργασία, όπου αυτό είναι εφικτό.

Οι κατ’ ιδίαν συναθροίσεις έχουν περιοριστεί στα μέλη της οικογένειας και με ακόμα ένα άτομο εκτός οικογένειας, ενώ στις «κόκκινες» ζώνες των κρατιδίων (όπου τα κρούσματα είναι άνω των 200 ανά 100.000 κατοίκους την ημέρα), η μετακίνηση περιορίζεται σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...