Από ρεκόρ σε ρεκόρ και από παράταση σε παράταση

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η νέα παράταση του lockdown, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, που ανακοινώθηκε σήμερα από δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν αναμενόμενη μάλλον με τα κρούσματα να παραμένουν κοντά στις 2.000 και τον αριθμό των διασωληνωμένων να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ανακοίνωσε εξάλλου προτού συνεδριάσει η επιτροπή Λοιμωξιολόγων (σήμερα και αύριο), με ανοιχτό να παραμένει μέχρι αυτή την ώρα και το θέμα των σχολείων.

Το μόνο σίγουρο μέχρι τώρα είναι ότι μέχρι τις 14 του μήνα η χώρα θα πορευτεί με τα υπάρχοντα μέτρα και στο μεταξύ θα ανοίξουν κατ’ εξαίρεση από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα καταστήματα εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών. Επίσης, θα επιτρέπεται η πώλησή τους από τα super markets, με τις σχετικές εξειδικεύσεις να τις κάνει την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Σήμερα οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν άλλα 1.882 κρούσματα και 100 θανάτους, με τις ΜΕΘ να βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση καθώς νοσηλεύουν 622 ασθενείς με Covid-19. Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ το προηγούμενο είχε καταγραφεί μόλις το προηγούμενο 24ωρο με 613 διασωληνωμένους. Ωστόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι μειωμένος σε σχέση με τα 2.199 κρούσματα της Τετάρτης.

«Με αυτά τα δεδομένα γίνεται προφανές ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά. Για αυτό, προς το παρόν, παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, μέχρι και την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6 το πρωί» ανακοίνωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι υπάρχει μία σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων, που έρχεται ωστόσο με πιο αργούς ρυθμούς από όσο αναμενόταν. 

«Σε εθνικό επίπεδο διαπιστώνονται επίσης περισσότερα εξιτήρια από τα εισιτήρια ασθενών στα νοσοκομεία. Ωστόσο πολλά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρή πίεση», παραδέχθηκε.

«Η παράταση των γενικών υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό» είπε ακόμα και αναφέρθηκε στα εμβόλια, στα οποία πια έχει εναποθέσει τις ελπίδες της η κυβέρνηση αφού δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Πρώτα εμβόλια και μετά το άνοιγμα των μπαρ

Ο πρωθυπουργός, χθες, εμμέσως πλην σαφώς ανακοίνωσε ότι τα μπαρ και η νυχτερινή διασκέδαση δεν πρόκειται να ανοίξουν μέχρι η χώρα να διαθέτει το εμβόλιο και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός.
Βέβαια, είχαν επισημάνει πως για τις γιορτές δεν εξετάζεται το άνοιγμά τους, ενώ δύσκολη εξίσωση παραμένει και το θέμα της εστίασης.

Όσον αφορά στα σχολεία, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές που καλούν για άνοιγμα μετά τις γιορτές, ο πρωθυπουργός δήλωσε χθες σε διαδικτυακή συζήτηση με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia,: «Θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί».

Πλέον οι όποιες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό μετατίθενται από Δευτέρα,  αφού την ανακοίνωση για παράταση των ισχύοντων μέτρων την έκανε ο Στέλιος Πέτσας.
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...