Απόφαση δίκης Χρυσής Αυγής: Αναμένεται δήλωση Μητσοτάκη

Μοιραστειτε το

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δηλώσεις αναφορικά με την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αναμένεται να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσφατα, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, είχε τονίσει ότι «στη χώρα μας λοιπόν, δεν υπάρχει θέση για μιμητές και οπαδούς του ναζισμού. Στο μισαλλόδοξο εθνικισμό, αντιτάσσουμε τον γνήσιο πατριωτισμό. Στον ολοκληρωτισμό, τον πλουραλισμό. Στη σύγκρουση, τον διάλογο. Στον διχασμό, την ενότητα. Και στον εξτρεμισμό, τον ορθολογισμό. Ταυτόχρονα, όμως, μεταφράζουμε τη βιωμένη αρνητική εμπειρία σε θετική και γόνιμη εθνική παρακαταθήκη. Γι’ αυτό και υπερασπιζόμαστε κάθε στιγμή τη Δημοκρατία και την ομαλότητα. Με την ισχύ της νομιμότητας. Με σταθερή πίστη στους θεσμούς. Και με συμμάχους μας τους πολίτες» και είχε προσθέσει πως:

«Η εμπειρία της χώρας μας από το ολέθριο πέρασμα του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής υπήρξε τραυματική, οδυνηρή και, δυστυχώς, πολύ αιματηρή. Είμαι περήφανος που η παράταξή μας την εξάρθρωσε, στέλνοντας τον ηγετικό της πυρήνα στο εδώλιο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Και νιώθω ικανοποίηση που τα επιχειρήματα της Δημοκρατίας την εξόρισαν από την Βουλή και το κράτος Δικαίου από την καθημερινότητά μας. Όπως όλοι οι Έλληνες, ωστόσο, παραμένω σε επαγρύπνηση. Γιατί το δηλητήριο του φασισμού πάντα καραδοκεί να εμφανιστεί σε κάθε δύσκολη στιγμή της ομαλής πολιτικής και κοινωνικής ζωής».

Ο πρωθυπουργός αναμένεται ακόμη να κάνει αναφορά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν εκείνη που το 2013 με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και υπουργό Δικαιοσύνης τον Νίκο Δένδια συνέλαβε και έστειλε στη Δικαιοσύνη την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Η δεδομένη τοποθέτηση ανεξαρτήτως έκβασης της δίκης είναι πως στη χώρα μας δεν υπάρχει κανένας χώρος για οπαδούς του ναζισμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής: LIVE όλες οι εξελίξεις για την ιστορική απόφαση

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...