Απροετοίμαστοι παρά τις προειδοποιήσεις! Κλείνει για 24 ώρες η Αθηνών – Λαμίας (video) | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η επέλαση της «Μήδειας» σαρώνει τη χώρα με σφοδρές χιονοθύελλες, ενώ ήδη τα πρώτα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους, με διακοπές ρεύματος και δυσκολίες στην κυκλοφορία οχημάτων.

Κλειστή η εθνική για 24 ώρες τελικά

Οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου από την προηγούμενη εβδομάδα, όμως η κυβέρνηση «πιάστηκε» απροετοίμαστη ακόμα μια φορά. Με κυνική ομολογία, οι υπέυθυνοι κάνουν λόγο για προληπτική απόφαση να κλείσουν  την εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι τη Λαμία. Κι ενώ η απόφαση στην αρχή προέβλεπε κλείσιμο για 3 ώρες, τελικά η ανακοινώθηκε ότι η εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή για 24 ώρες!

«Δεν έγινε και τίποτα»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την έκτακτη σύσκεψη, έκανε γνωστό ότι η εθνική οδός θα παρεμείνει κλειστή από τις 7:00 το απόγευμα σήμερα Δευτέρα και για όλη τη μέρα αύριο, Τρίτη, μετά από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας. Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι η εθνική οδός έκλεισε με δική του απόφαση: «Η Εθνική Οδός έκλεισε με δική μου απόφαση για να μην εγκλωβιστεί και κινδυνέψει κανείς, καθώς η χιονόπτωση είναι σφοδρή», ενώ πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν έγινε και τίποτα να μείνει για λίγες ώρες κλειστή», τη στιγμή που δεκάδες οδηγοί υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία.

Καμία προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει, είναι γιατί η Πολιτική Προστασία δεν ενημέρωσε με SMS στο 112 και άφησε τους οδηγούς να ταλαιπωρηθούν για ώρες ακινητοποιημένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους εν μέσω πυκνού χιονιά αρκετά σε σημεία της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τα ξημερώματα.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε σειρά συσκέψεων από το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο διαβεβαίωσε ότι υπήρχε πλήρη ετοιμότητα για την επέλαση της κακοκαιρίας.

Ευθύνες στην Πολιτική Προστασία επέρριψε έμμεσα και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο OPEN δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για ποιον λόγο δεν λειτούργησε η ενημέρωση από το 112.

Με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης επέρριψε ευθύνες στον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας που δεν έδρασε άμεσα, αλλά και στη υπεθύνους του αυτοκινητοδρόμου της Νέας Οδού.

Πινγκ – πονγκ ευθυνών

Αυτό που γίνεται εμφανές έως τώρα είναι ότι οι πολίτες γίνονται έρμαιο της ασυννενοησίας και της ανετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, αλλά και θεατές σε ένα νέο ντέρμπι του γνωστού πινγκ – πονγκ ευθυνών.

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα