Αποχαιρετώντας το 2020… Αναμένοντας το 2021!

Μοιραστειτε το

Απόψε είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς! Όπως λέει το παραδοσιακό τραγούδι, πάει ο παλιός χρόνος έρχεται ο νέος παιδιά… Κάθε χρόνο μες στον απολογισμό του έτους, όλοι οι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, στο εφήμερο του σήμερα, ελπίζουν σε καλύτερο αύριο. Αύριο θα έχουμε 2021… και όλοι θα εύχονται υγεία, αγάπη, χαρά, χρήματα, και δεκάδες άλλες ευχές που ζητούν πλήρωση. Άλλες θα πραγματοποιηθούν και άλλες όχι…. Ας τις δούμε μια προς μια

Υγεία!

Μάθαμε τη χρονιά που πέρασε, πως η υγεία είναι το σημαντικότερο όλων όσων μας απασχολούν! Μάθαμε πως ο ρυθμός του σύγχρονου πολιτισμού μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακοπεί, επειδή η κυριότερη μηχανή του, μπορεί να χαλάσει… η μηχανή η αυτή δεν άλλη από τον ίδιο τον άνθρωπο. Στην πορεία του ο άνθρωπος, έχει ζήσει ξανά πανδημίες. Δεν είναι η πρώτη φορά. Όπως το ξεπέρασαν τότε, έτσι θα ξεπεραστεί και τώρα, αφού η επιστήμη, αργά και σταθερά θα κάνει το θαύμα της. Οι άνθρωπο της επιστήμης, θα δώσουν το μήνυμα της προόδου και θα πατάξουν το σκοταδισμό, και τις θεωρίες συνομωσίας.  

Θα πουν σε όλο τον κόσμο, πως το σύνολο των επιστημών, συντεταγμένα θα εργαστεί, ώστε η ανθρώπινη μηχανή να βγει νικήτρια σε αυτή την πανδημία. Εκτός όμως από την πανδημία, εξακολουθούν να υπάρχουν ασθένειες, που δημιουργούν πόνο και θλίψη και οι άνθρωποι που ζουν με τον καρκίνο, τα αυτοάνοσα, τα σύνδρομα κ.ο.κ. είναι άνθρωποι μαχητές και όντως ελπίζουν η ευχή για υγεία, να γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Αγάπη!

Τί σημαίνει άραγε αγάπη;

Αγάπη είναι η καρδιά που χτυπάει δυνατά για τη μάνα προς το παιδί της.

Αγάπη είναι οι ώρες που δούλεψε ο πατέρας για να στηρίξει τα παιδιά του, και εκείνος έχασε ώρες από τη ζωή του.

Αγάπη είναι η συμπαράσταση σε όλες τις εκφάνσεις της, και η στήριξη και οι κουβέντες ανάμεσα στα αδέρφια.

Αγάπη είναι τα πρόσωπα του παππού και της γιαγιάς, που έχουν σκοπό να γίνουν ξανά παιδιά μαζί με τα εγγόνια τους.

Αγάπη είναι να σου κρατά τρυφερά, ο σύντροφός σου, το χέρι όλες τις μέρες του έτους.

Αγάπη είναι όλα τα χαρούμενα πρόσωπα γύρω από το οικογενειακό τραπέζι.

Αγάπη είναι οι καλές πράξεις που δεν βροντοφώναξες, αλλά τις έκανες σιωπηλά.

Αγάπη είναι η αγκαλιά του φίλου σου, του κουμπάρου σου, του κολλητού σου, που μαζί μοιραστήκατε αγωνίες, έρωτες, ξενύχτια, κουβέντες και ανησυχίες.  Και που χρόνια τώρα είστε παρέα, είστε φίλοι, είστε η δεύτερη οικογένεια.  

 

Χαρά!

Βρες άνθρωπε τη χαρά στα απλά, τα καθημερινά…

Στον ήλιο που ξημερώνει

Στη χώρα που δεν έχει πόλεμο

Στην εργασία που έχεις

Στις αισθήσεις που έχεις

Στους ανθρώπους που βρίσκονται πλάι σου

Στον αέρα που ακουμπάει το πρόσωπό σου

Στο καθαρό νερό που τρέχει από τη βρύση σου

Στο πιάτο που έχεις μπροστά σου γεμάτο με φαγητό

Στον έρωτα που έζησες έστω και μια φορά

Στη μουσική που σε ταξιδεύει

Μη θεωρείς τίποτα δεδομένο από τα παραπάνω… Γι’ αυτό βρες χαρά στα απλά τα καθημερινά, τα τετριμμένα.

Χρήματα!

Όλοι χρειάζονται χρήματα. Μα για να υπάρχουν αυτά, χρειάζονται πρώτα δουλειές. Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε ότι το 2021, θα προσφέρει περισσότερες θέσεις εργασίας. Λιγότερη φτώχεια και ανέχεια στα σπίτια όλου του κόσμου. Τα χρήματα μπορεί να μην φέρνουν την ευτυχία, φέρνουν όμως την καλύτερη ποιότητα ζωής, την καλύτερη καθημερινότητα σε έναν κόσμο «που βράζει και φλέγεται».

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με δεκάδες ευχές!

Όπως αυτή του κάποια στιγμή όλος ο κόσμος να ζήσει σε ευμάρεια, ισονομία, ισοπολιτεία, σε καθολική και δωρεάν παιδεία, υγεία, στην πρόσβαση στο νερό, στο φαγητό, στα φάρμακα και σε ένα σπίτι που δεν θα κινδυνεύει να χαθεί από πλειστηριασμό, από πόλεμο, από σεισμό από τίποτε…

Το 2021 να φέρει ειρήνη, ομόνοια και τις βάσεις για ένα καλύτερο πανανθρώπινο μέλλον!

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους!

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα