Αποσυμφόρηση των φυλακών εισηγείται η ΠΟΥΕΦ ως αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού | newsbreak

Μοιραστειτε το

Με αφορμή το σχέδιο που φέρεται να ετοιμάζει η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα σωφρονιστικά καταστήματα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (ΠΟΥΕΦ) παρεμβαίνει και κάνει τις δικές της προτάσεις, δίνοντας προτεραιότητα στην αποσυμφόρηση και μετά στη μεταγωγή θετικών κρατουμένων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες για το σχέδιο, αυτό θα συμπεριλάμβανε τόσο την δημιουργία δύο ειδικών μονάδων σε αντίστοιχα νοσοκομεία της Αττικής για την νοσηλεία κρατουμένων ασθενών με covid-19, όσο και τη μεταγωγή ασθενών κρατουμένων στο νοσοκομείο κρατουμένων και στο γυναικείο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού.

Η ΠΟΥΕΦ τονίζει επ αυτού, ότι είναι αντικειμενικά δύσκολο έως και πρακτικά αδύνατο να μεταχθούν τόσοι κρατούμενοι ασθενείς (είτε παράλληλα, είτε κατά προτεραιότητα) από όλη την Ελλάδα προς την Αττική, καθώς θα απαιτούνταν σε καθημερινή βάση ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα συνοδείας, δυνατότητες οι οποίες δεν υπάρχουν σε καμία περίπτωση.

Εκτός φυσικά, όπως σχολιάζει σε σχετική ανακοίνωση «και αν το σχέδιο προβλέπει, υπό συνθήκες πανδημίας, την μεταγωγή ασθενών κρατούμενων με υποκείμενα νοσήματα ή ακόμα και με covid-19 με κλούβες μεταγωγών! Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σημειώσουμε την αυτονόητη επικινδυνότητα για τους κρατούμενους που θα βρίσκονται στο ίδιο όχημα, όταν ο οιοσδήποτε εξ’ αυτών μπορεί να νοσεί με covid-19, ακόμα και αν τα πρώτα τεστ ήταν αρνητικά, όπως προσφάτως συνέβη με την μεταγωγή των έντεκα (11) κρατουμένων από το κ.κ. Θεσσαλονίκης».

Όσο για τις λύσεις που προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, στην κορυφή της λίστας με τις 10 εισηγήσεις, βρίσκεται η αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης με αποφυλάκιση και περιοριστικούς όρους (βραχιολάκι, παρουσία στα αστυνομικά τμήματα, κ.α.) κρατουμένων με υποκείμενα νοσήματα και με υπόλοιπο μερικούς μήνες ποινής.

«Προφανώς, οφείλεται να υπάρχουν από τις αρμόδιες αρχές περιορισμοί στα αδικήματα που έχουν διαπράξει ή άλλοι περιορισμοί για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας. Η σχετική διάταξη υπάρχει καθώς είχε ετοιμαστεί στην πρώτη περίοδο της πανδημίας, μάλιστα είχε ανακοινωθεί αλλά τελικά δεν ευδοκίμησε», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΥΕΦ:

Προτάσεις μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα