Απολογείται σήμερα ο Νότης Σφακιανάκης

Μοιραστειτε το

Το κατώφλι των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων αναμένεται να περάσει και πάλι σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης για την εξ αναβολής απολογία του στις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής ναρκωτικών ουσιών που τον βαραίνουν. 

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στο Ελληνικό, όταν αστυνομικοί τον σταμάτησαν σε τυχαίο έλεγχο και έκαναν έρευνα στο αυτοκίνητό του επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν δύο γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας, ένα πιστόλι για το οποίο ο τραγουδιστής δεν είχε άδεια και ένα taser (συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης).

Ο Νότης Σφακιανάκης παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ζήτησε ωστόσο και πήρε αναβολή για να απολογηθεί σήμερα λόγω κωλύματος του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια.

Ο γνωστός καλλιτέχνης μετά τη σύλληψή του και τη ποινική δίωξη που του ασκήθηκε, καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση.

Πάντως έχει το δικαίωμα να μην παραστεί ο ίδιος στο δικαστήριο αλλά να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο του.

Όπως ανέφερε τη Δευτέρα το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, το οποίο ανέλαβε την υπόθεση, η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορωνοϊού.

Μάλιστα, ο συνήγορος του τραγουδιστή υπογραμμίζει πως το συγκεκριμένο όπλο το κατείχε επί δεκαετίες για τη προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει «αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων».

«Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν» αναφέρει επίσης το δελτίο Τύπου.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...