«Απολογία» με μισόλογα για την ΕΡΤ – Συνεχίζονται τα πυρά από την αντιπολίτευση

Μοιραστειτε το

Το σκάνδαλο με τη λογοκρισία στην ΕΡΤ για το κορονογλέντι του πρωθυπουργού στην Ικαρία μονοπώλησε τη συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής , η οποία επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις για τη ραδιοτηλεοπτική αγορά.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό επιχείρησε να απαντήσει εκ νέου με μισόλογα και σε απολογητικό ύφος, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ για την… ΕΡΤ της περιόδου διακυβέρνησης Τσίπρα.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος ισχυρίστηκε ότι η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει τους ισχυρισμούς περί λογοκρισίας επισημαίνοντας «προσπαθώ να καταλάβω ποιο είναι το ζητούμενο. Ξεκινήσατε καταγγέλλοντας ότι η ΕΡΤ δεν έπαιξε τη φωτογραφία, στη συνέχεια η καταγγελία έγινε ότι η ΕΡΤ έπαιξε τη φωτογραφία αλλά όχι πολύ, μετά έγινε ότι η ΕΡΤ δεν έπαιξε καθόλου τη φωτογραφία, και το αποκορύφωμα είναι ότι πριν λίγο έβγαλε η “Αυγή” βίντεο υιοθετώντας την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΕΡΤ δεν έχει παίξει το βίντεο, ανεβάζοντας το βίντεο στο δελτίο της ΕΡΤ».

«Λοιπόν, εννέα το βράδυ του Σαββάτου, έπαιξε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΡΤ. Το έπαιξε και το Open, αν δεν κάνω λάθος. Δώδεκα το μεσημέρι έπαιξε το βίντεο και τη φωτογραφία, τρεις το μεσημέρι το ίδιο, εννιά το βράδυ το ίδιο, μαζί με τη δήλωση του κ. Τσίπρα, την Κυριακή το βράδυ και το βραδινό δελτίο το μεταμεσονύχτιο πάλι έπαιξε η ΕΡΤ» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Αίσθηση προκάλεσαν, όμως και  τα όσα ανέφερε για το χαρτί που κυκλοφόρησε και αποκάλυπτε τις ντιρεκτίβες προς τους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης.
Επιχειρώντας να υποβαθμίσει το θέμα «αναρωτήθηκε» εάν αυτή είναι σοβαρή αντιπολίτευση σημειώνοντας πως «ζητάνε από την κυβέρνηση να απολογηθεί και από την ΕΡΤ, να απολογηθεί για ένα ανώνυμο χαρτί, το οποίο διαψεύδεται στην πράξη; Τι λέει το χαρτί; “Δεν παίζουμε φωτογραφίες και βίντεο”. Μα τώρα σας δείχνουμε τι έπαιξε στις ειδήσεις. Είτε υπήρξε ντιρεκτίβα και ακολουθήθηκε είτε δεν υπήρξε και δεν ακολουθήθηκε. Ποιο από τα δύο συμβαίνει; Η πραγματικότητα διαψεύδει το χαρτί το ίδιο. Μόνοι σας, σας το ξαναλέω, η “Αυγή” ανέβασε το βίντεο από την ΕΡΤ. Να κάτσουμε να κάνουμε συζήτηση, αν πρέπει μια φωτογραφία να παίξει 3, 4, 5, 15 δευτερόλεπτα; Να κάτσουμε όλοι μαζί διακομματικά, να συντάσσουμε και το δελτίο ειδήσεων, άμα είναι έτσι», απάντησε ο κ. Λιβάνιος και προσέθεσε: «Και αναρωτιέμαι, ένα ανώνυμο χαρτί, κάποιος το κόλλησε. Θέλετε να είναι ανόητος; Θέλετε είναι κακόβουλος; Θέλετε να πω την αγαπημένη λέξη της Αριστεράς, “προβοκάτορας”; Κάποιος καλοθελητής, το βγάζει αμέσως φωτογραφία και αμέσως διαδίδεται… Και ξαναλέμε, έπαιξε ή δεν έπαιξε η ΕΡΤ την επίμαχη φωτογραφία; Όλοι οι πολίτες είδαν και το ρεπορτάζ και τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα».

Ο Θόδωρος Λιβάνιος δεν παρέλειψε να επιστρέψει στην εποχή διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με σαφή στόχο να αλλάξει την ατζέντα, προβαίνοντας σε έωλους ισχυρισμούς ότι μια τέτοια φωτογραφία τότε «δεν θα έπαιζε ποτέ των ποτών» και κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι είχε βολέψει  στελέχη της στην ΕΡΤ, τα οποία, μετά τις εκλογές, απέκτησαν επιτελικές θέσεις στο κόμμα, ενώ άλλα έγιναν βουλευτές.

Κουμουνδούρου: Επιβεβαιώνονται πλήρως οι καταγγελίες

Αναφορικά με τα όσα είπε ο Θ. Λιβάνιος στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι «η ντιρεκτίβα της συγκάλυψης δεν έλεγε να μην παίξουν πλάνα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία αλλά να μην παίξουν πλάνα από την παρουσία του πρωθυπουργού στην βεράντα Στεφανάδη».

Παράλληλα, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτουν «τέτοια πλάνα λοιπόν δεν έπαιξαν κάτι που αποδεικνύει πως η διοικητική ιεραρχία της ΕΡΤ φρόντισε το φιρμάνι να εφαρμοστεί πλήρως. Πλάνα του πρωθυπουργού από το κορονογλέντι δεν είχαμε ούτε το Σάββατο, ούτε και την Κυριακή. Σημειώνεται πως η ΕΡΤ είχε στείλει δικό της συνεργείο στην Ικαρία. Αλήθεια η ΕΡΤ έχει δικά της πλάνα από το κορονογλέντι; Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες που έχουν γίνει για αυτές τις πρακτικές που παραπέμπουν σε εποχές ΥΕΝΕΔ».

Πυρά από την αντιπολίτευση εντός Βουλής

Η σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση συνεχίστηκε εντός Βουλής με τον Μάριο Κτση να καταγγέλλει την ύπαρχη «αόρατου αρχισυντάκτη» στη δημόσια τηλεόραση και να σημειώνει «εμείς κύριε Λιβάνιε, αν είχαμε διορίσει στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ, τον Θανάση Καρτερό, θα μας είχατε κρεμάσει στην πλατεία Συντάγματος».

«Για πρακτικές που πληγώνουν την ενημέρωση και τη δημοκρατία, αλλά και την αξιοπιστία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης», έκανε λόγο νωρίτερα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα  Γκαρά, ζητώντας από τη διοίκηση της ΕΡΤ να λογοδοτήσει «για το ραβασάκι της λογοκρισίας, με εντολές προς τους εργαζόμενους να μην παίξουν φωτογραφίες και βίντεο από το φαγοπότι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία».

«Η αποκάλυψη του εγγράφου, με τις οδηγίες στους παραγωγούς, θυμίζει ΥΕΝΕΔ και ήταν θανατηφόρα στην επικοινωνιακή καταιγίδα που πήγατε να στήσετε στην Ικαρία», σχολίασε ο Παύλος Πολάκης και δήλωσε: «ΥΕΝΕΔ έχετε φτιάξει και όχι πολυφωνική τηλεόραση κύριε Λιβάνιε. Γιατί δεν θέλατε να φαίνεται το τραπέζι του Μητσοτάκη στην Ικαρία; Εμένα το τραπέζι με τους συνεργάτες μου, μετά από χειρουργείο, με αρνητικό τεστ στα Χανιά που ήταν κλειστές όλες οι ταβέρνες, το παίζατε 10 μέρες».

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής, εξέφρασε την άποψη ότι «το σκονάκι είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι υπήρξε κι αυτό προκύπτει από τον τρόπο που παρουσίασε η ΕΡΤ το θέμα του γεύματος του πρωθυπουργού στην Ικαρία».

«Για άθλια προσπάθεια λογοκρισίας από τη διοίκηση της ΕΡT», μίλησε ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ, λέγοντας ότι τα σημειωματάκια είναι συνήθης πρακτική, που εφάρμοσε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση, ανέφερε ότι τα non papers είναι αλήθεια στον χώρο της δημοσιογραφίας, ενώ η Φωτεινή Μπακαδήμα, εκ μέρους του ΜέΡΑ25, έκανε λόγο «για πλήρη χειραγώγηση της ΕΡΤ που μετατρέπεται σε κυβερνητικό υποχείριο».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...