Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Tι συζητήθηκε στο Μαξίμου – Η «μάχη» της τρίτης δόσης και οι παρεμβάσεις

Μοιραστειτε το

Κορονοϊός: Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν πως οι επαγγελματίες κρατούν εκείνοι στο χέρι τους τα κλειδιά της επιχείρησής τους

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τα νέα δεδομένα αναφορικά με την πανδημία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Νewsbomb.gr αφού αξιολογήθηκε η κατάσταση αποφασίστηκε να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις σε κάποια από τα ήδη ισχύοντα μέτρα. Από εκεί και πέρα στην κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους πως δεν θα επιβληθεί κανένα μέτρο που θα περιορίζει τις ελευθερίες των εμβολιασμένων.

Παράλληλα αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν πως οι επαγγελματίες κρατούν εκείνοι στο χέρι τους τα κλειδιά της επιχείρησής τους και από τη στάση τους και την υπευθυνότητα τους θα εξαρτηθεί αν θα συνεχίζουν να λειτουργούν. Είναι ξεκάθαροι επομένως πως η κυβέρνηση εμπιστεύεται τους επαγγελματίες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πρέπει να αποδείξουν πως συμμορφώνονται με τα μέτρα και ελέγχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στη συνέχεια πραγματοποιούν και την ταυτοπροσωπία.

Σε ό,τι αφορά την έκρηξη που καταγράφεται στα κρούσματα είναι αναγκαίο να επισημανθεί πως έχει και εποχικό χαρακτήρα, καθώς τέτοια εποχή παρατηρείται έξαρση των ιώσεων. Οπότε οι επιστήμονες θεωρούν πως είναι πιθανό να κάνει pick στην παρούσα φάση η πανδημία λόγω και της εποχικότητας και σε σύντομο χρονικό διάστημα να μειωθεί η ένταση.

Για τους εμβολιασμούς, στην κυβερνητική σύσκεψη δόθηκε έμφαση στην πραγματοποίηση της τρίτης δόσης για όσους έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό τους.

Το παράδειγμα του Ισραήλ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως η τρίτη δόση μπορεί να αποτελέσει σημαντικά ανάχωμα στην εξέλιξη της πανδημία και γι’ αυτό το λόγο στην κυβέρνηση θεωρούν πως είναι σημαντικό να «τρέξει» η διαδικασία στη χώρα μας άμεσα.

Σημειώνεται πως η απάντηση του Ισραήλ στην αναζωπύρωση της επιδημίας ήταν να ξεκινήσει ένα επιθετικό πρόγραμμα ενίσχυσης της προώθησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου από το τέλος Αυγούστου, μια απόφαση που φαίνεται να έχει καταστείλει το χειρότερο της επιδημίας μέσα σε εβδομάδες. Εν αντιθέσει με πολλές άλλες κυβερνήσεις χωρών όπου δόθηκε προτεραιότητα όσον αφορά στην αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου, στις ευάλωτες ομάδες και τους ενήλικες άνω των 50 ετών, στο Ισραήλ, η διάθεση επεκτάθηκε σε παιδιά από την ηλικία των 12 χρονών.

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για νέο «μαύρο ρεκόρ» – Φόβοι ακόμα και για 6.000 μολύνσεις

Καλπάζει» η πανδημία στη χώρα μας, με τους επιδημιολογικούς δείκτες να επιδεινώνονται ραγδαία και προκαλούν ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς. Μετά το χθεσινό ρεκόρ των 5.449 νέων κρουσμάτων, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περαιτέρω αύξηση σήμερα, με τις μολύνσεις να ξεπερνούν σήμερα τις 5.500. Ανάλογα με τον αριθμό των τεστ που θα πραγματοποιηθούν, δεν αποκλείεται τα κρούσματα να κινηθούν κοντά στις 6.000.

Υπό αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και το απόγευμα ο υπουργός Υγείας θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Η κυβερνητική στρατηγική σε αυτό το στάδιο εδράζεται στο τρίπτυχο εμβολιασμός, ενίσχυση και η θωράκιση του ΕΣΥ και αναγκαίες προσαρμογές στο πλαίσιο των περιορισμών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για νέο «μαύρο ρεκόρ» – Φόβοι ακόμα και για 6.000 μολύνσεις

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τη δίκη για το βιτριόλι (pics)

Δανάη Μπάρκα: Το πρώτο μήνυμα μετά το «χοντρή παρουσιάστρια» του Τάσου Ξιαρχό (photo)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...