Αποκλειστικό CNN Greece: Καρέ – καρέ η δράση των ληστών που «ρήμαζαν» βενζινάδικα στη Θεσσαλονίκη

Μοιραστειτε το

Αποκαλυπτικό βίντεο από τη δράση επικίνδυνης συμμορίας που είχε γίνει φόβος και τρόμος σε εργαζομένους σε πρατήρια υγρών καυσίμων, στη Θεσσαλονίκη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο από ληστεία τους στην περιοχή των Διαβατών εισβάλλουν με βίαιο τρόπο σε βενζινάδικο και ακινητοποιούν με όπλο τον υπάλληλο. Οι δράστες αρπάζουν όλες τις εισπράξεις αλλά και πακέτα από τσιγάρα και εξαφανίζονται.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο ενεργητικό τους έχουν τουλάχιστον τέσσερις ένοπλες ληστείες σε περιοχές δυτικά της πόλης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από συστηματικές έρευνες την Τετάρτη στο βράδυ συνελήφθησαν στο Κορδελιό τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 33, 39 και 40 ετών, που κατηγορούνται -μεταξύ άλλων- για ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση των Νόμων περί Όπλων και περί Ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 28 Νοεμβρίου 2020 ενεργώντας από κοινού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιού ή κυνηγετικού όπλου προέβησαν σε τέσσερις ληστείες σε καταστήματα υγρών καυσίμων στις περιοχές του Κορδελιού, Διαβατών και Ωραιοκάστρου, ενώ ερευνάται εάν εμπλέκονται και σε περισσότερες υποθέσεις.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν:

  • η επιλογή καταστημάτων σε περιοχές κοντά στις οικίες τους προκειμένου να έχουν γρήγορη και άμεση πρόσβαση σ’ αυτά, αλλά και ταχεία διαφυγή και
  • η προσέγγιση των στόχων τους απογευματινές και βραδινές ώρες εκμεταλλευόμενοι τη σχεδόν ανύπαρκτη κίνηση στους δρόμους λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 αναδιπλούμενο μαχαίρι – σουγιάς,
  • 1 κράνος και ενδύματα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών,
  • ναρκωτικά δισκία και
  • 2 κυνηγετικά φυσίγγια καραμπίνας.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...