Αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον αέρα τη Βηρυτό και στην Ελλάδα! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον αέρα τη Βηρυτό σε χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ισχυρισμούς Αμερικανού αξιωματούχου, πράκτορες της Χεζμπολάχ έχουν μεταφέρει νιτρικό αμμώνιο μέσω Βελγίου σε Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Ελβετία από το 2012.

«Από το 2012 η Χεζμπολάχ έχει δημιουργήσει κρύπτες νιτρικού αμμωνίου σε ολόκληρη την Ευρώπη… Μπορώ να αποκαλύψω ότι τέτοιες κρύπτες έχουν μεταφερθεί μέσω Βελγίου σε Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Ελβετία. Μπορώ επίσης να αποκαλύψω ότι σημαντικές κρύπτες νιτρικού αμμωνίου έχουν ανακαλυφθεί ή καταστραφεί σε Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία. Έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτή η δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη. Από το 2018 κρύπτες νιτρικής αμμωνίας υπάρχει η υποψία ότι υπάρχουν ακόμα σε όλη την Ευρώπη, πιθανά σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία» δήλωσε ο συντονιστής του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε θέματα αντιτρομοκρατίας Νέιθαν Σέιλς.

Ο Σέιλς αποκάλυψε ότι η Χεζμπολάχ μεταφέρει κρυφά και παράνομα την υπερβολικά εκρηκτική ουσία σε κουτιά πρώτων βοηθειών με το νιτρικό αμμώνιο να είναι κρυμμένο σε παγοκύστες. Το λίπασμα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εκρηκτικών, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν αποθηκεύεται, όπως αποδείχθηκε, με την έκρηξη στη Βηρυτό που ισοπέδωσε μεγάλο κομμάτι της πόλης και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων, τον περασμένο μήνα.

Η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η Χεζμπολάχ διατηρεί ακόμα αποθήκες νιτρικού αμμωνίου στην Ευρώπη, πιθανά στην Ελλάδα, στην Ιταλία και την Ισπανία.  «Γιατί η Χεζμπολάχ να αποθηκεύει νιτρικό αμμώνιο σε ευρωπαϊκό έδαφος; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Η Χεζμπολάχ τοποθετεί αυτά τα όπλα για να μπορεί να πραγματοποιήσει μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις όποτε αυτή ή τα αφεντικά της στην Τεχεράνη το κρίνουν απαραίτητο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σέιλς.

Η Ουάσινγκτον διαφοροποιείται στη στάση της απέναντι στη Χεζμπολάχ έναντι της Ευρώπης, καθώς η πρώτη την αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι Βρυξέλλες κάνουν διαχωρισμό ανάμεσα στο πολιτικό και το στρατιωτικό της κομμάτι. Το εκλεγμένο σκέλος της Χεζμπολάχ έχει υπάρξει κομμάτι των λιβανέζικων κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια που έχουν κατηγορηθεί σφοδρά για την καταστροφή της 4ης Αυγούστου.

«Η Χεζμπολάχ είναι μια ενωμένη οργάνωση που δεν μπορεί να χωριστεί σε στρατιωτικό και πολιτικό σκέλος. Η ευρωπαϊκή προσέγγιση στη Χεζμπολάχ από το 2013 δεν έχει λειτουργήσει. Είναι αποκύημα φαντασίας ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες μπορούν να αποσπαστούν από τις άλλες ενέργειες της Χεζμπολάχ», τόνισε ο Σέιλς, που καταλήγει ότι, χωρίς ολοκληρωτική απαγόρευσή της, δεν μπορούν να εμποδιστούν η χρηματοδότησή της και η στρατολόγηση τρομοκρατών.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα