Αποζημιώσεις ενοικίων: Έως το τέλος της εβδομάδας οι πληρωμές Ιανουαρίου

Μοιραστειτε το

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες που είχαν υποβάλει έως τις 10 Μαρτίου δηλώσεις Covid για τα απωλεσθέντα ενοίκια Ιανουαρίου.

Tο Υπουργείο Οικονομικών θα εκταμιεύσει τις αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες που είτε δεν εισέπραξαν καθόλου τα ενοίκια του περασμένου Ιανουαρίου είτε τα εισέπραξαν μειωμένα κατά 40%.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το imerisia.gr, μεχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες που είχαν υποβάλει έως τις 10 Μαρτίου δηλώσεις Covid για τα απωλεσθέντα ενοίκια Ιανουαρίου, εφόσον οι δηλώσεις τους θα έχουν εκκαθαριστεί χωρίς πρόβλημα. Παράλληλα θα πληρωθούν και οι “ουρές” των αποζημιώσεων που αφορούν στα «κουρέματα» του Δεκεμβρίου. Οι ιδιοκτήτες στις υποβληθείσες δηλώσεις Covid των οποίων θα έχουν εντοπιστεί λάθη αλλά τελικά θα έχουν διορθωθεί θα πληρωθούν μετά τις 30 Μαρτίου.

Παράλληλα συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων Covid για τα χαμένα ενοίκια του Φεβρουάριου. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του ίδιου μήνα, οι δε αποζημιώσεις για τα απωλεσθέντα ενοίκια του Φεβρουάριου θα καταβληθούν σε δυο κύκλους που θα ξεκινήσουν, ο πρώτος μετά τις 15 Απριλίου και ο δεύτερος μετά το Πάσχα.

Το ποσό της αποζημίωσης το οποίο θα καταβληθεί σε κάθε ιδιοκτήτη που δεν εισέπραξε καθόλου ενοίκιο για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας καθώς και σε κάθε ιδιοκτήτη που εισέπραξε τα ενοίκια των μηνών αυτών μειωμένα κατά 40% δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Για κάθε ιδιοκτήτη που υποχρεώθηκε να μην εισπράξει καθόλου ενοίκιο κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οι αποζημιώσεις που θα λάβει θα ανέρχονται στο 80% των απωλεσθέντων ενοικίων. Για κάθε ιδιοκτήτη που υποχρεώθηκε να εισπράξει τα ενοίκια των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου μειωμένα κατά 40% οι αποζημιώσεις θα καλύπτουν το 50% των απωλεσθέντων ενοικίων ή το 20% των συνολικών συμφωνηθέντων ενοικίων.

Β.Σ. Καρούλιας: Νέα σειρά αναψυκτικών σε συνεργασία με την Green Cola HellasΈνα καταναλωτικό δάνειο με επιτόκιο πραγματικό προνόμιο!ΠΑΟ ΠΑΕ: Μείωση εσόδων και ζημίες 10 εκατ. ευρώ το 2019/2020
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...