Αποζημίωση 2.560.000€ για ψυχική οδύνη ζητούν οι συγγενείς των δύο κοριτσιών που πνίγηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο | newsbreak

Μοιραστειτε το

Αποζημίωση-μαμούθ ζητούν οκτώ Γάλλοι για τον πνιγμό των δύο παιδιών τους στην πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο, όπου παραθέριζαν το καλοκαίρι του 2019, με αγωγή που κατέθεσαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου.

Οι συγγενείς των δύο άτυχων κοριτσιών, ηλικίας 19 και 17 ετών, διεκδικούν συνολικά 2.560.000 ευρώ (από 320.000 ευρώ ο καθένας τους) για την ικανοποίηση ψυχικής οδύνης, με τόκο υπερημερίας από τις 31 Ιουλίου 2019.

Οι δύο πρώτοι Γάλλοι που, σύμφωνα με τη «δημοκρατική», κατέθεσαν αγωγή σε βάρος μιας ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρίας, τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου της και ακόμη δύο ατόμων, ταξίδεψαν οικογενειακώς στις 28 Ιουλίου 2019 στη Ρόδο μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους, τρεις κόρες κι έναν γιο. Οι τελευταίοι τέσσερις ενάγοντες είναι οι δύο παππούδες και οι δύο γιαγιάδες των παιδιών, οι οποίοι διέμεναν στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της εναγόμενης εταιρίας.

Το απόγευμα της τελευταίας ημέρας του Ιουλίου του 2019, μετά το μεσημεριανό γεύμα και μία ώρα ξεκούραση στα δωμάτια, η οικογένεια των Γάλλων πήγε στον χώρο της δεύτερης από τις τέσσερις πισίνες. Οι τρεις κόρες τους βρίσκονταν στις ξαπλώστρες έξω από την πισίνα, στην οποία μπήκαν μεταξύ 5.15 και 6.00 το απόγευμα η 19χρονη και η 17χρονη, που πνίγηκαν. Οι ενάγοντες διατείνονται ότι η επιχείρηση και οι εναγόμενοι φέρουν ευθύνη για τον θάνατο των δύο παιδιών και επικαλούνται παραλείψεις τους.

Προσπάθεια ανάνηψης

Το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού ενημερώθηκε ότι από την πισίνα του ξενοδοχείου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια ανήλικη Γαλλίδα. Η 17χρονη βρισκόταν ανάσκελα στο κέντρο της βάθους 1,20 μ. πισίνας και ανασύρθηκε από τους λουομένους που προσπάθησαν να την επαναφέρουν, δίχως όμως αποτέλεσμα. Έτσι, κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το πλήρωμα του ασθενοφόρου που την παρέλαβε τη μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Η προσπάθεια ανάνηψης δεν απέφερε αποτέλεσμα και απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Λίγα λεπτά μετά, πάλι οι λουόμενοι αλλά και ο γιος της οικογένειας βρήκαν και τη 19χρονη να κείτεται στον πυθμένα της ίδιας πισίνας, στο σημείο με το μεγαλύτερο βάθος, 2,90 μέτρων! Η κοπέλα ανασύρθηκε από τον ναυαγοσώστη, ο οποίος είχε καταφθάσει στο μεταξύ στην πισίνα, καθώς, όπως ισχυρίζονται οι ενάγοντες, δεν ήταν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάσυρσης και της προσπάθειας ανάνηψης της πρώτης κόρης τους.

Και η δεύτερη άτυχη κοπέλα παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου επίσης διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα