Απετράπη απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Αρμενίας

Μοιραστειτε το

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας της Αρμενίας λέει ότι απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της χώρας, Νικόλ Πασινιάν. Σύμφωνα με την Υπηρεσία, «κάτοικος της επαρχίας Σιούνικ με τα αρχικά Α.Μ., «ο οποίος έχει αντικυβερνητικές πεποιθήσιες και διαφωνεί με την πολιτική του πρωθυπουργού στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, εκμεταλλευόμενος την παρουσία όπλων και πυρομαχικών στην εμπόλεμη ζώνη του Καραμπάχ, διατηρούσε μεγάλη ποσότητα όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών».

«Επιπλέον, το συγκεκριμένο άτομο είχε έρθει σε συμφωνία με αρχηγούς κομμάτων στην Αρμενία και στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ), πολιτικούς με αντικυβερνητικές απόψεις και με οπαδούς τους για τη χρήση παράνομα αποθηκευμένων όπλων και πυρομαχικών με στόχο την κατάληψη της εξουσίας, τερματίζοντας τις δραστηριότητες του πρωθυπουργού, με τη στέρηση της ζωής του και τον σφετερισμό της κυβέρνησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ενώ επισημαίνεται ότι αρχηγοί κομμάτων, πολιτικοί με αντικυβερνητικές απόψεις και οπαδοί τους, όπως και πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, «ετοίμαζαν απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη και τον σφετερισμό της εξουσίας».

Κρατείτε ο πρώην επικεφαλής Ασφάλειας

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας της Αρμενίας, Αρτούρ Βανετσιάν, κρατείται από τις αρμενικές Αρχές, ως ύποπτος συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του πρωθυπουργού της χώρας, Νικόλ Πασινιάν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του σε δημοσιογράφος, ο Βανετσιάν κατηγορείται για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Πασινιάν και την κατάληψη της εξουσίας.

«Σήμερα, ο Βανετσιάν κλήθηκε στο τμήμα έρευνας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας και κρατείται ως ύποπτος κατηγορούμενος για συνενοχή σε παράνομη απόκτηση, αγορά και αποθήκευση όπλων, για προετοιμασία πραξικοπημάτος και για προετοιμασία δολοφονίας κρατικού αξιωματούχου ή πολιτικής προσωπικότητας από μια ομάδα ανθρώπων μέσω συνωμοσίας» έγραψε στο Facebook η δικηγόρος του Βανετσιάν, Λουσίν Σαχακιάν.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στο Γερεβάν, με πολίτες να απαιτούν την παραίτηση του Αρμένιου πρωθυπουργού, μετά την υπογραφή εκεχειρίας με το Αζερμπαϊτζάν, με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, που έβαλε τέλος στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Όπως είχε μεταδώσει το Sputnik Αρμενίας την Πέμπτη, συνελήφθησαν 10 ηγέτες της αρμενικής αντιπολίτευσης συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Αρμενίας.

ΠΗΓΗ: Sputnik 

Πηγή
Author: editor01

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...