Απεργία εργαζομένων στην Amazon Γερμανίας ανήμερα της Black Friday

Μοιραστειτε το

Το συνδικάτο εργαζομένων Verdi κάλεσε τους εργαζόμενους της γερμανικής Amazon σε τριήμερη απεργία που συμπίπτει με την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, δηλαδή την Black Friday, ημέρα στην οποία γίνονται μεγάλες εκπτώσεις.

Το συνδικάτο ζητά καλύτερες συνθήκες εργασίας και αύξηση μισθών για τους απασχολούμενους στις επτά αποθήκες της εταιρείας διαδικτυακών αγορών, η οποία στη Γερμανία κάνει τις υψηλότερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η Amazon προσφέρει στους εργαζόμενούς της «θαυμάσιους μισθούς», με προνόμια και καλές εργασιακές συνθήκες, συγκρίσιμες με αντίστοιχες άλλων μεγάλων εταιρειών. Ωστόσο το συνδικάτο Verdi υποστηρίζει ότι οι μισθοί πρέπει να αυξηθούν, καθώς μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι δεν έχουν προστατευθεί επαρκώς εν μέσω πανδημίας έναντι της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι στη Γαλλία, η Amazon έπειτα από πιέσεις που δέχθηκε από την κυβέρνηση, αναγκάστηκε να αναβάλει την Black Friday ώστε να επιτρέψει στα τοπικά μικρά καταστήματα να κάνουν πωλήσεις καθώς έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...