Απειλές κατά γαλλικής εφημερίδας μετά τη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ | newsbreak

Μοιραστειτε το

Απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχθηκε η γαλλική τοπική εφημερίδα La Nouvelle Republique μετά τη δημοσίευση σκίτσου του Μωάμεθ στο πρωτοσέλιδό της, δήλωσε ένας από τους δημοσιογράφους της.

Στις 18 Οκτωβρίου η εφημερίδα είχε επαναδημοσιεύσει ένα σκίτσο του Μωάμεθ από την Charlie Hebdo, για να επισημάνει την απειλή που θέτουν οι ισλαμιστές εξτρεμιστές, μετά την δολοφονία την περασμένη εβδομάδα του Γάλλου καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί.

Ο δημοσιογράφος Κριστόφ Εριγκό δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ότι μολονότι η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου είχε θετική αντίδραση στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, εκλαμβάνοντάς το ως μια υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και της δημοκρατίας, ένας μικρός αριθμός προσώπων απείλησε την εφημερίδα.

«Υπήρξαν τέσσερις ή πέντε απειλές, κυρίως στο Facebook, γεγονός το οποίο μας ώθησε να κάνουμε καταγγελία για λόγους αρχής», πρόσθεσε ο Εριγκό στις δηλώσεις που έκανε στο BFM TV.

Αξιωματούχοι του τοπικού αστυνομικού τμήματος δεν σχολίασαν μέχρι στιγμής την είδηση .

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα