Απατεώνες έφαγαν 8.000€ από φούρναρη στη Μύκονο, o oποίος νόμιζε ότι έκανε εξυπηρέτηση στον αντιδήμαρχο του νησιού | newsbreak

Μοιραστειτε το

Το όνομα του αντιδημάρχου Μυκόνου, Αλέκου Κουκά, χρησιμοποιούσαν ως δόλωμα οι εμπνευστές μιας απάτης με λεία ύψους 8.000 ευρώ, η οποία έχει αναστατώσει το νησί των ανέμων!

Παριστάνοντας τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας, οι επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν έναν επιχειρηματία που διατηρεί γνωστό αρτοποιείο στο νησί και να του αποσπάσουν το συγκεκριμένο ποσό μέσω τραπεζικής μεταφοράς.

Ένας από τους δράστες τηλεφώνησε στον φούρνο, υποδύθηκε τον Αλέκο Κουκά και ζήτησε να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη του. Με ύφος σοβαρό και… μετρημένο και κάνοντας τη φωνή να μοιάζει με του αντιδημάρχου, παρήγγειλε προϊόντα αξίας 800 ευρώ, εξηγώντας πως η μεγάλη παραγγελία ήταν «για τις ανάγκες του δήμου».

Όπως έγινε γνωστό, ο απατεώνας συμφώνησε με τον επιχειρηματία για το ύψος του ποσού που έπρεπε να καταβάλει για την υποτιθέμενη παραγγελία και ζήτησε τον τραπεζικό λογαριασμό του για να τα καταθέσει. Στη συνέχεια τού έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μια πλαστή απόδειξη τράπεζας και ισχυρίστηκε πως «έκανε λάθος» και, αντί για τα 800 ευρώ της παραγγελίας, κατέθεσε 8.000 ευρώ!

Ο αντιδήμαρχος είναι πασίγνωστος στην τοπική κοινωνία και θεωρείται φερέγγυος, οπότε ο ανυποψίαστος φούρναρης έκανε το λάθος να καταθέσει στον λογαριασμό του δράστη τη… διαφορά. Το αποτέλεσμα ήταν ότι 8.000 ευρώ έκαναν «φτερά»!

Χαρακτηριστική χροιά

Παρόμοιες παραγγελίες δέχτηκαν και άλλοι καταστηματάρχες της Μυκόνου, ωστόσο, ένας από αυτούς κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά από τον τόνο της φωνής του «αντιδημάρχου», μια και η χροιά της φωνής του κ. Κουκά είναι χαρακτηριστική.

Αμέσως ενημέρωσε τον… αληθινό αντιδήμαρχο, ο οποίος απευθύνθηκε στην Αστυνομία, η οποία ερευνά για το περιστατικό. Σύμφωνα με το cyclades24.gr, ήδη η Αστυνομία του νησιού, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βρίσκεται στα ίχνη των δραστών.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα