Απαρίθμησε τα σκάνδαλα απευθείας αναθέσεων, επιτέθηκε για την αποτυχία στην πανδημία

Μοιραστειτε το

Πολύ ψηλά σήκωσε τους τόνους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τις δημόσιες συμβάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε με ολομέτωπη επίθεση για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας δηλώνοντας «ζούμε το πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο λοκντάουν ολόκληρης της Ευρώπης».

«Αν δεν αναρωτηθείτε τι λάθος έχετε κάνει κι αν δεν προσπαθήσετε να αλλάξετε το μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας και διαρκώς επιμένετε στην επικοινωνιακή πολιτική τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σχολίασε ότι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα «αυτό που απέπνεε ο πρωθυπουργός ήταν ότι οσονούπω ανοίγουμε και έχουμε φτάσει στο σημείο τα νοσοκομεία στην Αττική να είναι στο κόκκινο ξανά».

«Τι άλλο πρέπει να γίνει για να πάρετε μέτρα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και για συνταγογράφηση των τεστ; Τι άλλο πρέπει να γίνει για τους μεγαλύτερους εργασιακούς χώρους που έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες; Τι άλλο έπρεπε να προτείνουν για να συνειδητοποιήσετε πόσο μεγάλη αξία έχει η ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας» τόνισε. 

Αποδόμησε τα μέτρα που εξήγγειλε, χθες, η κυβέρνηση στηλιτεύοντας και την αναφορά Κικίλια σε «έξυπνα μέτρα», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι αφήνει ανέγγιχτες τις ιδιωτικές κλινικές.

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο απώτατο όριο που είδαμε να συμβαίνει σε γειτονικές χώρες στο πρώτο κύμα, δηλαδή της επιλογής ασθενών. Δεν έχουμε φτάσει εκεί αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο εκείνο που είναι συγκλονιστικό ηθικά, να επιλέγει ο γιατρός ποια χειρουργεία έχουν προτεραιότητα και ποια όχι» είπε ο Α. Τσίπρας 

Κάλεσε, ακόμη, την κυβέρνηση να σταματήσει τις προσπάθειες επικοινωνιακού χαρακτήρα και σκοπιμοτήτων και «έστω και τώρα να ενισχύσει το ΕΣΥ γιατί έρχεται ένα πολύ δύσκολο εικοσαήμερο».

Άφησε αιχμές για τις αποφάσεις-πρόκληση ώστε να καλυφθούν οι παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ανέφερε ότι τις σημερινές αλλαγές για την άθληση τις είχε καταργήσει η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την ποδηλατάδα του Κ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα. 

Παράλληλα αναφέρθηκε στο κορονογλέντι στην Ικαρία και την προκλητική απάντηση του υφυπουργό προστασίας του πολίτη πως ήταν νόμιμο λέγοντας «μα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Απαντάει με ψέματα ο υπουργός στην πιο καραμπινάτη παραβίαση των μέτρων που την έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Όταν μια κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια, δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Έχει κουραστεί ο λαός, είναι πέντε συνεχόμενους μήνες σε lockdown».

Αντιμετωπίζετε την πανδημία ως ευκαιρία

«Στην πανδημία κυριάρχησε το μικροκομματικό συμφέρον και η σκοπιμότητα. Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε την ευθύνη κατά αποκλειστικότητα. Πρέπει να δώσετε λύσεις όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα. Αντί να αναλάβετε δράση και αυτό είναι το πιο εξοργιστικό, επιμένετε να αντιμετωπίζετε την πανδημία ως ευκαιρία» ανέφερε ο Α. Τσίπρας.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή έκανε λόγο για ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία και απίστευτη φάμπρικα απευθείας αναθέσεων σε όλο το δημόσιο.

«Διαμορφώνετε ένα πλαίσιο στο οποίο για να μπορέσει ένας επιχειρηματίας να επιβιώσει πρέπει να έχει φιλικές σχέσεις με τον κυβερνητικό μηχανισμό» τόνισε και πρόσθεσε «το νομοσχέδιο φέρνει τους ιδιώτες στην επίβλεψη των δημοσίων έργων. Αυτός που θα ελέγχει θα είναι αμειβόμενος από τον ελεγχόμενο».

Εκτόξευσε βέλη για την τροπολογία περί αναβολής των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σημειώνοντας ότι «εάν η τροπολογία δεν αφορά την πρόθεσή σας να προχωρήσετε σε εκλογές τότε αναδεικνύει το πόσο υποκριτές είστε. Όταν μας λέγατε μετά την πυρκαγιά στο Μάτι να γκρεμίσουμε ήσασταν υποκριτές γιατί έρχεστε τώρα και λέτε ότι αναστέλλεται η κατεδάφιση».

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...