Απαντήσεις ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις

Μοιραστειτε το

Απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που θέτει γύρω από το ζήτημα των παρακολουθήσεων, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο στόχαστρο του Μαξίμου μέσω της ΕΥΠ, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι σύντομα θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις.

Η παραδοχή των υπηρεσιών πληροφοριών ότι παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη, υπό το πρόσχημα της «εθνικής ασφάλειας», είναι από μόνη της μια σοκαριστική εξέλιξη. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης -με εξαίρεση, ίσως, την Ουγγαρία και την Πολωνία- θα αρκούσε για να οδηγήσει στην παραίτηση της κυβέρνησης.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν από την Κουμουνδούρου. Από τη στιγμή που δεν υπήρξαν πολιτικές εξελίξεις κατά την πρώτη φάση των αποκαλύψεων, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προετοιμάζονται για τις «μάχες» των επόμενων ημερών. Χθες, στα γραφεία της Κουμουνδούρου πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συσκέψεις, οι οποίες είχαν σαν βασικό τους θέμα τη διάταξη των δυνάμεων του κόμματος τους το επόμενο διάστημα – ειδικά για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Αυτό που αρχικά σκοπεύουν να κάνουν, είναι το να πιέσουν την κυβερνητική πλευρά να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα και τα οποία θεωρούν ιδιαιτέρως κρίσιμα για την υπόθεση.

Το πρώτο και πιθανότατα το πλέον κομβικό, είναι το αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλους πολιτικούς. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαίωσε χθες, εμμέσως πλην σαφώς, ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα – όπως η εφημερίδα Καθημερινή είχε αποκαλύψει προ ημερών.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καθώς σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων απάντησε ότι «δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη».

Η απάντηση αυτή ερμηνεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «ντρίπλα» του Γιάννη Οικονόμου, καθώς δεν απέκλεισε να υπάρχει παρόμοιο ζήτημα, αλλά αν υπάρχει ούτε αυτό είναι σε γνώση του κ. Μητσοτάκη. «Με άλλα λόγια, προεξόφλησε ότι και άλλες παρακολουθήσεις να αποκαλυφθούν, θα τις φορτώσει όλες στον αποπεμφθέντα Κοντολέοντα και στον ανιψιό του και μέχρι προχθές αντ´ αυτού, κ. Δημητριάδη», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στο να ζητάει απαντήσεις και σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως:

  • Ποιες υπηρεσίες μίσθωσαν το κακόβουλο λογισμικό Predator;
  • Γιατί δεν έχει γίνει μία έρευνα στην εταιρεία «Intellexa», η οποία φαίνεται ότι διαθέτει
  • και ενδεχομένως νοικιάζει στην ΕΥΠ, είναι ένα αναπάντητο ερώτημα- το λογισμικό Predator.
  • Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη;
  • Γιατί το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες κατά την Κουμουνδούρου, πήγαν να συσκοτίσουν αυτή την υπόθεση.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...