Απαγόρευση φορτηγών στην Αθηνών Λαμίας- Έντονες χιονοπτώσεις σε Αττική-Βοιωτία-Εύβοια – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» στη Βόρεια Ελλάδα πέρασε και κατευθύνεται προς τις νοτιότερες περιοχές, γι’ αυτό όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στο εθνικό δίκτυο της Αθηνών-Λαμίας, ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να απαγορευτεί και στην Πελοπόννησο, αν οι συνθήκες το επιβάλουν.

«Στόχος μας είναι να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι», είπε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δείξουν οι πολίτες ιδιάιτερη προσοχή. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Αττικής, της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής. Θα δοκιμαστούμε τις επόμενες ώρες, αλλά ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός».

Εικόνες από τη Μαλακάσα, ένα δύσκολο σημείο που δέχεται μεγάλες ποσότητες χιονιού,  όπου η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού είναι επί ποδός, μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Περιφέρειας Αττικής και των όμορων δήμων.

 Ξεκινάει τη Δευτέρα η δεύτερη φάση-Που θα χτυπήσει

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» θα ξεκινήσει από αύριο, Δευτέρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις το επόμενο διήμερο, στα ανατολικά και νότια τμήματα, από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. Πολικές θερμοκρασίες θα κυριαρχούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με το meteo.gr, για αύριο Δευτέρα 15/02, πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης της κακοκαιρίας «Μήδεια», σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές σε Κεντρική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, στα πεδινά της Βόρειας και Ανατολικής Πελοπόννησου και πιθανόν στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο θα εκδηλωθεί στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα (Χάρτης 1, πάνω).

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη.

Τις βραδινές ώρες όμως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στις προαναφερόμενες περιοχές, με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο (συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Αθηνών, των παραθαλάσσιων τμημάτων και των περιοχών της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο) (Χάρτης 1, κάτω). Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις βραδινές ώρες υπάρχει και στη Θράκη.

Στους δέκα πόντους έφτασε το χιόνι στην όμορφη πόλη των Τρικάλων και οι εικόνες στον ποταμό Ληθαίο είναι μαυγετικές.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα