Απίστευτο! Το «διαστημικό» γιοτ των 400.000.000 ευρώ στην Κρήτη (pics)

Μοιραστειτε το

Στα νερά της Κρήτης και συγκεκριμένα στην Αγία Πελαγία βρίσκεται το σούπερ γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη μεγιστάνα, Αντρέι Μελνιτσένκο. Πρόκειται για το 4ο ακριβότερο γιωτ του κόσμου αξίας 400 εκατομμυρίων ευρώ

Το γιοτ ονομάζεται «Α» και θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά ιδιωτικά σκάφη του πλανήτη καθώς όπως θα δείτε η εικόνα του θυμίζει υποβρύχιο και πολεμικό πλοίο τελευταίας τεχνολογίας.

Το Sailing Yacht «A» είναι ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2015. Είναι μηχανοκίνητο υποβοηθούμενο από ιστιοφόρο σχεδιασμένο από τον Doelker + Voges (εξωτερικά) με μια πρωτότυπη ιδέα του Jacques Garcia και του Philippe Starck, ενώ κατασκευάστηκε από την Nobiskrug στο Kiel της Γερμανίας για τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη Αντρέι Μελνιτσένκο.

Σύμφωνα με το zarpanews, η θαλαμηγός είναι 143 μέτρα μήκος και 25 μέτρα πλάτος. Ταξιδεύει με 16 κόμβους την ώρα (ταχύτητα κρουαζιέρας), ενώ η μέγιστη ταχύτητά της αγγίζει τους 21 κόμβους. Το super yacht έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 16 άτομα και έως 54 μέλη πληρώματος.

Ποιος είναι ο Μελνιτσένκο

Ο Αντρέι Μελνιτσένκο είναι ένας από τους 10 πιο πλούσιους ανθρώπους στη Ρωσία. Η προσωπική του περιουσία αποτιμάται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια και σε σχέση με Αμπράμοβιτς και τον Ριμπολόβλεφ, κάνει μεγαλύτερες αναλογικά επενδύσεις.

Ο σχεδιαστής του γιοτ

Το σκάφος αποτελεί σχεδίαση του περίφημου Γάλλου Philippe Starck, ο οποίος θεωρείται από τους πιο γνωστούς βιομηχανικούς σχεδιαστές του 21ου αιώνα. Ένα από τα χαρακτηριστικά σχέδια του είναι ο λεμονοστύφτης σε μορφή αράχνης, αλλά και το ποντίκι του υπολογιστή για λογαριασμό της εταιρίας Microsoft. Ο Starck έχει σχεδιάσει και τα δύο σκάφη του μεγιστάνα, το μηχανοκίνητο μήκους 119μ και το συγκεκριμένο ιστιοπλοϊκό μήκους 143μ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Κρούσματα σήμερα: Ξεπέρασε η Θεσσαλονίκη την Αττική με 540 νέα

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...