Απίστευτο περιστατικό: Δημοσιογράφος «εισέβαλε» σε τηλεδιάσκεψη στις Βρυξέλλες

Μοιραστειτε το

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ.

Την ώρα που συζητούσαν οι υπουργοί, σε μία από τις οθόνες εμφανίστηκε ξαφνικά ένας νεαρός με μαύρο μπλουζάκι, ελαφρώς αξύριστος, να περιεργάζεται με κάποια αμηχανία τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, που συντονίζει τη συζήτηση από τις Βρυξέλλες, σάστισε και ζήτησε να μάθει περισσότερα για την ταυτότητα του απρόσκλητου εισβολέα. Εκείνος του λέει ότι είναι δημοσιογράφος από την Ολλανδία.

Έκπληκτος ο Μπορέλ απαντά, σύμφωνα με την Deutsche Welle: «Γνωρίζετε ότι βρίσκεστε σε μία εμπιστευτική συζήτηση; Η παραμονή σας συνιστά ποινικό αδίκημα…». Ο απρόσκλητος εισβολέας ζητάει ευγενικά συγγνώμη και αποχωρεί.

Λίγο αργότερα το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL Niews, στο οποίο εργάζεται ο ρεπόρτερ Ντάνιελ Βερλάαν, προβάλλει σχετικό ρεπορτάζ. Δεν μεταδίδει κάποιο απόσπασμα από τις εμπιστευτικές συζητήσεις, παρά μόνο τη στιγμή εκείνη, στην οποία ο Ζοζέπ Μπορέλ δηλώνει έκπληκτος: «Μας έχουν χακάρει…»

Είναι δυνατόν να τρυπώνει τόσο εύκολα ένας απλός- έστω και εξοικειωμένος με την τεχνολογία- δημοσιογράφος στη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Άμυνας; Αν συμβαίνει αυτό, πόσο εύκολα μπορούν να εισβάλουν στην τηλεδιάσκεψη οι πραγματικά έμπειροι χάκερς ή, ακόμα χειρότερα, μυστικές υπηρεσίες και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι;

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο νεαρός ρεπόρτερ δεν χρειάστηκε να χακάρει κανέναν…

Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, το «κενό ασφαλείας» έγκειται σε μία έμπνευση της Ολλανδέζας υπουργού Άμυνας Ανκ Μπίλεβελντ, η οποία αυτές τις μέρες βρίσκεται σε καραντίνα λόγω πανδημίας και εργάζεται από το σπίτι της.

Θέλοντας να υπενθυμίσει ότι συνεχίζει τις δραστηριότητές της η κυρία Μπίλεβελντ δημοσίευσε στο Twitter μία φωτογραφία που τη δείχνει να κάθεται στο τραπέζι, προετοιμαζόμενη για τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας. Δίπλα της έχει κάποιες σημειώσεις, μία κούπα καφέ, ένα ποτήρι νερό. Δυστυχώς όμως στο ίδιο τραπέζι έχει ξεχαστεί κι ένα χαρτί με τον κωδικό πρόσβασης στην τηλεδιάσκεψη. Για τον προσεκτικό παρατηρητή μόνο το τελευταίο στοιχείο του κωδικού δεν ήταν ευδιάκριτο. Ο δημοσιογράφος Ντάνιελ Βερλάαν δοκίμασε διάφορες παραλλαγές και τελικά πέτυχε τον σωστό συνδυασμό, τρυπώνοντας στα …άδυτα των Βρυξελλών.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δεν ενθουσιάστηκε καθόλου με όλα αυτά, αλλά δεν θέλησε και να επικρίνει δημοσίως την υπουργό του. «Βλέπουμε πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι όλοι οι υπουργοί στη χρήση του Twitter», δηλώνει λακωνικά (και όχι μέσω Twitter).

Λιγότερο διασκεδαστικό βρίσκει το συμβάν εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος κάνει λόγο για «παράνομη ενέργεια, που θα αναφερθεί στις αρμόδιες αρχές».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...