Απίστευτο μποτιλιάρισμα στο Παρίσι πριν το lockdown – Ουρές 706 χλμ

Μοιραστειτε το

Όπου φύγει φύγει οι κάτοικοι του Παρισιού και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους ανεπανάληπτο.Ουρές 706 χιλιομέτρων σχηματίστηκαν χθες το βράδυ στους δρόμους που οδηγούν έξω από το Παρίσι, σε ένα πρωτοφανές μποτιλιάρισμα, καθώς οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας έσπευσαν να την εγκαταλείψουν, πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα, όταν και τέθηκε σε ισχύ το δεύτερο εθνικό lockdown στη χώρα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, το μποτιλιάρισμα της Πέμπτης ήταν κατά 200 χιλιόμετρα μεγαλύτερο από το προηγούμενο χειρότερο, το οποίο είχε αγγίξει τα 525 χιλιόμετρα.

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, οι Γάλλοι μπορούν να βγουν  από το σπίτι τους μόνο για σοβαρούς λόγους: για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στη δουλειά τους εάν δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι, για να επισκεφτούν γιατρό ή για κάποια σοβαρή οικογενειακή ανάγκη. Η άσκηση σε εξωτερικό χώρο επιτρέπεται μόνο για μία ώρα την ημέρα και σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου από το σπίτι. Τα σχολεία, όμως, θα παραμείνουν ανοικτά και τα παιδιά άνω των έξι ετών πρέπει να φορούν μάσκες. 

Η έναρξη του νέου lockdown οδήγησε τους πιο εύπορους Παριζιάνους και ειδικά εκείνους που δεν έχουν παιδιά να αναζητήσουν καταφύγιο  στην εξοχή. Στο τεράστιο μποτιλιάρισμα συνέβαλε και το γεγονός ότι πολλοί Γάλλοι έλειπαν από το Παρίσι για την αργία των Αγίων Πάντων και έσπευσαν να επιστρέψουν ώστε να μην αποκλειστούν μακριά από τα σπίτια τους. Παρόλα αυτά, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει «ανοχή», ώστε «όλοι να μπορέσουν να επιστρέψουν από τις διακοπές τους, ώστε οι οικογένειες να οργανωθούν». 

Σύμφωνα με τη Figaro, στους δρόμους που οδηγούν προς και από το Παρίσι σημειώθηκαν πολλά ατυχήματα, ενώ αρκετά ήταν και τα αυτοκίνητα που υπέστησαν βλάβες. «Η κίνηση στο Παρίσι είναι θρυλική. Όμως αυτό δεν το έχω ξαναδεί ποτέ», έγραψε ένας χρήστης του Twitter. 

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...