Απίστευτες εικόνες από την καταστροφή που προκάλεσε χιονοστιβάδα και κατολίσθηση σε χωριό της Νορβηγίας! (video) | newsbreak

Μοιραστειτε το

Μια μεγάλη χιονοστιβάδα που προκάλεσε κατολίσθηση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε ένα χωριό κοντά στο Όσλο στην ανατολική Νορβηγία, καταστρέφοντας πολλά σπίτια. Τουλάχιστον εννέα άτομα τραυματίστηκαν και εκατοντάδες εκκένωσαν τα σπίτια τους, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των πιθανών αγνοούμενων.

Το περιστατικό συνέβη στο Ask, μέρος του δήμου Gjerdrum ακριβώς στα νοτιοδυτικά του αεροδρομίου του Όσλο. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τραυματίες που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο διάσωσης στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Kjetil Ringseth, αρχηγός της επιχείρησης διάσωσης.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έλαβαν τις πρώτες κλήσεις στις 4 π.μ. την Τετάρτη το πρωί. Το μέγεθος της καταστροφής δεν έχει ακόμη καταγραφεί επακριβώς, καθώς το φως επιστρέφει και τεράστιος αριθμός διασωστών ερευνούν την περιοχή.

«Η κατάσταση είναι πολύ δραματική. Υπήρξε μια μεγάλη κατολίσθηση και βρισκόμαστε στη διαδικασία εκκένωσης κατοίκων από την περιοχή», δήλωσε ο τοπικός δήμαρχος Anders Østensen. «Αρκετοί από αυτούς έχουν χάσει τα σπίτια τους και φυσικά περνούν πολύ δύσκολες ώρες. Υπάρχουν πολλοί που είναι πολύ αναστατωμένοι και φοβισμένοι», πρόσθεσε.

Οι κάτοικοι ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων συγκαταλέγονται μεταξύ των 200 ατόμων που έχουν εκκενώσει τα κοντινά σπίτια.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα