Απέφυγε τις απαντήσεις η Λαγκάρντ περί διαγραφής χρέους

Μοιραστειτε το

Η επικεφαλής της ΕΚΤ δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από ευρωβουλευτές κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όμως…

Φωτιά έβαλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, με τις πρόσφατες δηλώσεις της πως θεωρεί «αδιανόητη» είναι τη διαγραφή χρέους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής της ΕΚΤ, στη συνέντευξη που έδωσε στη γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche, υποστήριξε ότι μια ενδεχόμενη διαγραφή θα αποτελούσε «παραβίαση της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία απαγορεύει αυστηρά τη νομισματική χρηματοδότηση κρατών».

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 100 οικονομολόγοι απηύθυναν –την περασμένη Παρασκευή– έκκληση να διαγραφούν δημόσια χρέη που παρακρατεί η ΕΚΤ, για να διευκολυνθεί η κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση μετά την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Όπως ήταν φυσικό, η Λαγκάρντ δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από ευρωβουλευτές (κυρίως των Πρασίνων, της Αριστεράς και των Σοσιαλιστών), κατά τη συζήτηση που έγινε τη Δευτέρα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ωστόσο η πρόεδρος της ΕΚΤ απλώς επέλεξε να… μην απαντήσει στις ερωτήσεις που αναφέροντας σε διαγραφή χρέους. 

Αντίθετα, περιορίστηκε να υπενθυμίσει τα βασικά μέτρα που έλαβε η ΕΚΤ από την αρχή της πανδημίας, επανέλαβε τις εκτιμήσεις για ανάκαμψη το 2021 και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αναθεώρησης του στόχου 2% της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...