Απάντηση ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου: Είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

Μοιραστειτε το

Έντονο εκνευρισμό προκάλεσε στην Άγκυρα αναφορά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά τη συγκυρία στην Ουκρανία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων».

Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα το Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε αυστηρή απάντηση στην προκλητική ανάρτηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι θέσεις τις οποίες ανέπτυξε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας στη σημερινή συνέντευξη του σε εβδομαδιαία εφημερίδα είναι σαφέστατες και ξεκάθαρες» τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την σημερινή ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως «στην παρούσα ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον Δυτικό κόσμο, είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες, και ποιες απέχουν, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...