Απάντηση Ηλιόπουλου σε Οικονόμου: Να διαβάζει τις συνεντεύξεις του Αλ. Τσίπρα, να μην γελοιοποιείται

Μοιραστειτε το

Τι απάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, μετά το σχόλιό του για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Θα συνιστούσαμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο τουλάχιστον να διαβάζει τις συνεντεύξεις του Αλέξη Τσίπρα πριν βγάλει ανακοινώσεις για να μην γελοιοποιείται με αυτόν τον τρόπο», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που σχολίαζε, αποστροφή της σημερινής συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Συνεχίζοντας ο κ. Ηλιόπουλος εξηγεί:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρα αναφέρεται σε μια κρατικοδίαιτη ελίτ που νιώθει πάντα ιδιοκτήτης της χώρας, άνθρωποι που για δεκαετίες κινούσαν νήματα, είτε εντός του κράτους, είτε ως αυτουργοί της διαπλοκής. Καμία αναφορά στην εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση. Εκτός αν ο κ. Οικονόμου συμφωνεί μαζί μας και ξεκάθαρα ομολογεί πως ασκούν εξουσία εξωθεσμικοί παράγοντες».

Νωρίτερα, σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε χαρακτηρίσει επιτομή του ολοκληρωτισμού και αδιανόητη για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ότι «θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία χωρίς να έχουν δικαίωμα».

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρει στην δήλωση του: «Η σημερινή δήλωση του κ. Τσίπρα ότι “θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία χωρίς να έχουν δικαίωμα”, θέτει ένα τεράστιο θεσμικό και πολιτικό πρόβλημα. Τι εννοεί; Ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με την ισχυρή βούληση του ελληνικού λαού δεν έχει δικαίωμα να κυβερνά; Ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις και επιδιώξεις του. Η δήλωση του είναι η επιτομή του ολοκληρωτισμού και είναι αδιανόητη για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοκρατικής χώρας. Ο κ. Τσίπρας εισηγείται de facto ένα άλλου τύπου πολίτευμα, αυταρχικής μορφής, όπου δεν θα έχουν όλοι το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στα κοινά. Και αυτό το πολίτευμα δεν είναι η δημοκρατία. Οφείλω να του υπενθυμίσω ότι η δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες και η πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει. Κατά τα άλλα σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς και τις προβλέψεις, ο κ. Τσίπρας πάντοτε θα έχει τη δυνατότητα να επικαλεστεί τη δοκιμασμένη συνταγή της “αυταπάτης”».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ανατροπή στη δολοφονία της Καρολάιν – Ο συνεργός και οι καταθέσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...