Αν δεν μας αρέσει μια δήλωση της Προέδρου, την κόβουμε

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι από την επίσημη απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, λείπει μια φράση της Προέδρου της Δημοκρατίας. Η φράση στην οποία αναφέρει επί λέξει, όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσε η «Μήδεια» και το μέγεθος της κακοκαιρίας:

«Βέβαια ευτυχώς δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο, τέτοιας διάρκειας τουλάχιστον και μπορούμε σιγά σιγά να επανέλθουμε».

Το συγκεκριμένο απόσπασμα υπάρχει στο βίντεο με τις δηλώσεις, όπως αυτό ανέβηκε και στο κανάλι του πρωθυπουργού, αλλά δεν έχει καταγραφεί πουθενά στην επίσημη απομαγνητοφώνηση, που διακίνησε το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το γεγονός δεν μπορεί παρά να αποδοθεί στη συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει το επιχείρημα των ακραίων καιρικών φαινομένων, και της «χειρότερης κακοκαιρίας των τελευταίων 40 ετών», ώστε να αποποιηθεί τις ευθύνες της για το γεγονός ότι τόσες χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρήθηκαν και εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται έξι μέρες μετά την πρώτη νιφάδα.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, όπως καταγράφεται στο βίντεο, αλλά και στο σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Κύριε πρόεδρε στο πρώτο θέμα της κακοκαιρίας που αναφερθήκατε νομίζω ότι αυτές οι απότομες μεταβολές του καιρού δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς ότι συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και πλέον πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι και συμφιλιωμένοι και με αυτά τα φαινόμενα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάρα πολύ καλό να μπορεί να προλαμβάνει και αυτό το θυμάμαι και από την πορεία μου σαν δικαστή, αυτή τη σύγκρουση και σύγχυση αρμοδιοτήτων που στην κρίσιμη στιγμή κανείς δεν έχει να αναλάβει την ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα θέματα να ξεκαθαρίσουν και βέβαια, ευτυχώς, δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο, τέτοια διάρκειας τουλάχιστον και μπορούμε σιγά σιγά να επανέλθουμε».

Εδώ το βίντεο (στο διάστημα 4.28-5.27):

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση που έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου:

«Στο θέμα της κακοκαιρίας που αναφερθήκατε νομίζω ότι αυτές οι απότομες μεταβολές του καιρού δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει κανείς ότι συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και πλέον πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι και συμφιλιωμένοι και με αυτά τα φαινόμενα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι καλό να μπορεί να προλαμβάνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Θυμάμαι και από την πορεία μου σαν δικαστή, αυτή τη σύγκρουση και σύγχυση αρμοδιοτήτων με συνέπεια στην κρίσιμη στιγμή κανείς να μην θέλει να αναλάβει την ευθύνη. Είναι σημαντικό ειδικά αυτά τα θέματα να ξεκαθαρίσουν».

Και ακολουθούν οι δηλώσεις για το άλλο μεγάλο θέμα των ημερών, την υπόθεση Λιγνάδη… «Δεν σας κρύβω κύριε Πρόεδρε τη μεγάλη ανησυχία και θλίψη μου για όσα ακούγονται και συμβαίνουν, ιδίως στον καλλιτεχνικό χώρο και φανερώνουν ένα πρόβλημα οξύ το οποίο μάλλον προϋπήρχε εδώ και χρόνια και αναδεικνύεται τώρα με ένταση….»
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...