Ανω-κάτω το ΚΙΝΑΛ: Το ξεκάθαρο μήνυμα της Φώφης και τα σενάρια για τον Γιώργο Παπανδρέου

Μοιραστειτε το

Ραγδαίες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά για λόγους υγείας από τη μάχη για την διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος. Οι νέες υποψηφιότητες που προστέθηκαν τα τελευταία 2ωρα των κ.κ. Κεγκέρογλου, Γερουλάνου και Χρηστίδη δημιουργούν νέα δεδομένα, με τις ζυμώσεις στο εσωτερικό του κόμματος να είναι έντονες.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η ΕΔΕΚΑΠ για να δώσει μια παράταση ορισμένων ημερών στους υποψηφίους. Πληροφορίες του Νewsbomb.gr αναφέρουν πως ίσως χρειαστεί να συνεδριάσει εκ νέου η ΕΔΕΚΑΠ για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Πάντως ο Βασίλης Κεγκέρογλου προτίθεται να αποστείλει επιστολή στον γραμματέα της ΚΕ Μανώλη Χριστοδουλάκη, ζητώντας σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου να αποφανθεί επί της χρονικής παράτασης για τη συλλογή υπογραφών. Και αυτό διότι η Κεντρική Επιτροπή είχε αποδεχθεί την εισήγηση της ΕΔΕΚΑΠ τόσο για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών (5 και 12 Δεκεμβρίου) όσο και για την προθεσμία συγκέντρωσης υπογραφών, που λήγει απόψε τα μεσάνυχτα. Υπό αυτές τις συνθήκες για να αλλάξουν οι προηγούμενες αποφάσεις θα πρέπει να υπάρξει εκ νέου συμφωνία όλων των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Την ίδια στιγμή φωτιά έχει βάλει στο ΚΙΝΑΛ η υποψηφιότητα του Παύλου Χρηστίδη. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως σε επικοινωνία πουν είχε ο κ. Χρηστίδης με την κ. Φώφη Γεννηματά εκείνη του ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εμπλέξει το όνομα της στην προεκλογική αντιπαράθεση και να μιλά εκ μέρους της.

Κι ενώ οι ζυμώσεις είναι πυρετώδεις, παίρνουν και δίνουν τα σενάρια περί υποψηφιότητας και από τον Γιώργο Παπανδρέου. Πηγές του ΚΙΝΑΛ ανέφεραν στο Νewsbomb.gr πως μέχρι στιγμής ο κ. Παπανδρέου δεν έχει εκφράσει επιθυμία να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος.

Παράλληλα ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 5.200 υπογραφές στήριξης από μέλη του ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος, ενώ υπογραφές αναμένεται να καταθέσουν και οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης.

Σε δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος σημειώνει εκτός από τις 5.200 υπογραφές μελών από το μητρώο, την υποψηφιότητά του στηρίζουν επίσης άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος (που εγγράφηκαν τώρα) καθώς και άλλοι 8.000 «προοδευτικοί πολίτες» όπως αναφέρε.

Η δήλωση Λοβέρδου:

«Κατέθεσα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) 5.200 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας μου από μέλη του μητρώου του κόμματος. Για την υποψηφιότητα μου έχουν επίσης υπογράψει και άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος καθώς και 8.000 προοδευτικοί πολίτες.

Σε όλα αυτά θα αναφερόμουν στη συνέντευξη τύπου που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, η οποία και αναβλήθηκε λόγω της περιπέτειας της υγείας της προέδρου Φ.Γεννηματά. Σε επικείμενη συνέντευξη τύπου θα παρουσιάσω το σύνολο των υπογραφών στήριξης στην υποψηφιότητα μου.

Συγχαίρω όλους τους υποψήφιους για τη συμμετοχή τους. Αυτές οι εκλογές ας αποτελέσουν το εφαλτήριο για την αναγέννηση της παράταξης και μια μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Προσωπικά θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στη σφυρηλάτηση αρραγούς ενότητας και στην ολική επαναφορά με το μεγάλο ΠΑΣΟΚ, με τη Δημοκρατική Παράταξη του 21ου αιώνα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Εύβοια: Εντοπίστηκε νεκρός ο 69χρονος βοσκός στα Μεσοχώρια

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έπεσε μπαλκόνι πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι

Ραγίζει καρδιές ο Πάρης Σκαρτσολιάς: «Τα όργανά του έσβηναν ένα ένα, έφυγε στον ύπνο του»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...