Αντωνακόπουλος: “Τα μέτρα νέα μέτρα ουσιαστικά καταστρέφουν ότι έχει απομείνε” – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Κινούμενος συνεχώς στην κατεύθυνση της εξεύρεσης τρόπων ενίσχυσης των βαριά πληγέντων από τη συνεχιζόμενη κατάσταση λόγω κορονοϊού, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, είχε την Παρασκευή νέα συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου της πόλης.

Ο κ. Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλία Ξανθούλη και τα μέλη της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων Θανάση Μπούκλη, Νίκο Τζαμαλή, Βασίλη Σιγούρο, για να συζητήσει μαζί τους εκ νέου την εξέταση τρόπων βοήθειας με κάθε τρόπο, και κυρίως τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης. Πάντα με βάση τα υπάρχοντα, νόμιμα και ισχύοντα κανονιστικά πλαίσια.

Στη συνάντηση αυτή που μετείχε κι ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις ενέργειες που ήδη κάνει ο Δήμος εξαντλώντας κάθε όριο και περιθώριο ώστε να εξασφαλιστεί μια οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να ενισχυθούν αυτοί οι κλάδοι με όποιον εφικτό τρόπο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Αντωνακόπουλος έκανε αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις που είναι ακόμα πιο δυσμενείς για την αγορά (σε σχέση και με το ουσιαστικά παρατεινόμενο κλείσιμο της λειτουργίας του λιανεμπορίου και για ολόκληρη την εορταστική περίοδο), όπου πλέον νέες μεγάλες απώλειες συσσωρεύονται!

Επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα που γίνεται πιο επίκαιρο μετά και τις νέες επίσημες ανακοινώσεις, είναι ότι τα μέτρα για το ποια καταστήματα και πώς ανοίγουν, ουσιαστικά καταστρέφουν την μικρομεσαία επιχείρηση. Ουσιαστικά την αφανίζουν, βοηθούν τα μεγάλα trast, και νομίζω πώς όλη η Ελλάδα πρέπει να ξεσηκωθεί και να ζητήσει αναθεώρηση-βελτίωση αυτών των μέτρων και περαιτέρω εισοδηματική ενίσχυση αυτών που σηκώνουν όλο το βάρος. Και που δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη αλλαγής γι’ αυτούς.

Πρέπει να κινητοποιηθεί όλο το συνδικαλιστικό κίνημα των επαγγελματιών!

Εμείς ως Αυτοδιοίκηση λέμε ότι αυτά τα μέτρα ουσιαστικά καταστρέφουν ότι έχει απομείνει. Καταστρέφεται τουλάχιστον το 70% του οικονομικού ιστού. Όλο αυτό που συμβαίνει είναι ο θάνατος της μικρομεσαίας επιχείρησης! Είναι όλο λάθος αυτό που γίνεται, και χωρίς μάλιστα τις απαιτούμενες στηρίξεις ενίσχυσης από την πολιτεία!

Έχουν τρόπο να συγκρατήσουν τον κίνδυνο, όπως έπρεπε από κάποιο σημείο κι έπειτα να κάνουν μια διαβάθμιση του lock down. Δεν μπορεί π.χ. η Ηλεία να είναι στην ίδια κατηγορία με πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Ο όποιος συγχρωτισμός είναι κάτι που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με περαιτέρω επίβλεψη.

Οι νέες ανακοινώσεις γύρω από το άνοιγμα των καταστημάτων δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».

Σε ότι αφορά τη θέληση για προσφορά μιας οικονομικής ενίσχυσης, τόνισε: “Και κάποιοι άλλοι Δήμοι προσπαθούν να σταθούν δίπλα στους οικονομικά πληγέντες από την πανδημία, θέτοντας εισοδηματικά κριτήρια κ.τ.λ. Βέβαια υπάρχει μια ενιαία  οδηγία, την οποία προσπαθήσαμε να την εφαρμόσουμε όπως συμβαίνει στη διανομή ενός χρηματικού ποσού από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Με βάση την κρατική αυτή οδηγία, δεν βρέθηκε κανένας δικαιούχος ως τώρα. Γιατί είναι πολλά και πολύπλοκα τα σχετικά κριτήρια! Άρα μιλάμε για …δώρο άδωρον και αυτό σαφώς είναι λιγάκι ειρωνικό. Την εποχή που υπάρχει τέτοια φτώχεια, τέτοια αποσάθρωση της παραγωγικής διαδικασίας, να λέμε ότι δεν υπάρχει κανένας δικαιούχος να πάρει π.χ. 300 ευρώ. Εμείς θα ζητήσουμε να αλλάξει αυτό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμαρχος Πύργου: “Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με απλά πράγματα”

Δήμος Πύργου: Ανάγκη άμεσης παρέμβασης για τη φθορά στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού

Δήμαρχος Πύργου: “Να ενισχύσει η πολιτεία τους πληγέντες επαγγελματίες του Κατακόλου”

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα