«Αντιστέκεται» στα μέτρα η Αττική – Σε πάνω από 100.000 υπολογίζονται οι φορείς

Μοιραστειτε το

Σθεναρά φαίνεται πως αντιστέκεται η Αττική, στα όποια μέτρα περιορισμού της πανδημίας λαμβάνονται, καθώς εδώ εντοπίζονται τα μισά κρούσματα της χώρας που καταγράφονται καθημερινά. Ο προβληματισμός των ειδικών εντείνεται  με το ενδεχόμενο της λήψης ακόμη πιο αυστηρών μέτρων να βρίσκεται στο τραπέζι. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι και η ανάλυση του ιιού φορτίου, στα λύματα της Αττικής Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας, του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ, «η συγκέντρωση του ιού στα λύματα την προηγούμενη εβδομάδα είχε μια αύξηση της τάξης του 205%. Αυτή την απότομη αύξηση δεν θέλαμε να δούμε όπως είχαμε δει στο κύμα του Νοεμβρίου. Πριν 15 ημέρες η αύξηση ήταν της τάξης του 80% και ήταν η έναρξη ότι κάτι συμβαίνει, κι επιβεβαιωθήκαμε γιατί αυτή τη βδομάδα η αύξηση ήταν 205%».

«Τα μοντέλα που υπολογίζουν τους πραγματικούς φορείς δίνουν μία εκτίμηση πάνω από 100.000 φορείς, αλλά αυτό έχει ιδιαίτερη αβεβαιότητα γιατί δεν γνωρίζουμε διάφορες παραμέτρους, όπως το αν ο ιός πολλαπλασιάζεται περισσότερο όσον αφορά τα μεταλλαγμένη στελέχη» σημείωσε ερωτηθείς για τα ενεργά κρούσματα στην κοινότητα.

«Οι ασυμπτωματικοί είναι πάνω από 55%, κοντά στο 60%. Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε πόσο αυτό θα μεταφραστεί σε κρούσματα τις επόμενες ημέρες, αν κρίνουμε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία θα δούμε τετραψήφιο νούμερο» διευκρίνισε, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. 

Νωρίτερα  ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. είχε αναφέρει «Κάποια χαρακτηριστικά που βλέπουμε δείχνουν μια επιδείνωση και γι’ αυτό λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας. Αν χρειαστεί μέσα στη βδομάδα θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα. Γεωγραφικά εστιάζουμε στην Αττική»,  

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...