Αντιπολιτευτικά πυρά μετά τις ανακοινώσεις για νέα μέτρα

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την άμεση αντίδραση και κριτική της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι τελευταίες ανακοινώσεις με περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, την ώρα που ουσιαστικά μέτρα όπως τα μαζικά τεστ, η αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και των σχολικών τάξεων αλλά και οι έλεγχοι σε χώρους εργασίας δεν αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση της κρίσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην πληρώσουμε άλλο την ανικανότητα τους

«Η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της αποτυχίας και πια έχει χάσει κάθε έλεγχο. Μήνες τώρα ζητάμε να λάβουν ουσιαστικά μέτρα περιορισμού της πανδημίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Και εξηγεί:  «Ζητήσαμε και ζητάμε μαζικά δωρεάν τεστ, μέτρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς, εκτεταμένους ελέγχους στους εργασιακούς χώρους όπου συγκεντρώνονται μεγάλος αριθμός πολιτών. Δεν το έκαναν.  Ζητήσαμε και ζητάμε το απαραίτητο άνοιγμα των σχολείων να γίνει αυτή τη φορά με λιγότερα παιδιά στις τάξεις και συνεχείς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για να μην γίνουν οι σχολικές μονάδες εστίες μετάδοσης. Δεν το έκαναν».

«Το τρίτο κύμα είναι προ των πυλών και ο κ. Μητσοτάκης μετά το αποτυχημένο άνοιξε κλείσε της αγοράς εξελίσσεται σε αμήχανο παρατηρητή μιας κοινωνίας σε απόγνωση. Πληρώσαμε τις αντιφάσεις τους. Να μην πληρώσουμε άλλο την ανικανότητα τους», τονίζει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΚΙΝ.ΑΛΛ: Συνεχίζουν τους αυτοσχεδιασμούς και επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τους αυτοσχεδιασμούς και επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση πως με «τις παρεμβάσεις τους δίχασαν και τους επιστήμονες και προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια στην κοινωνία».

«Κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών για το πως αποφασίζουν και ενισχύουν την αναποτελεσματικότητα των – ούτως ή άλλως – προβληματικών μέτρων. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής, ούτε λέξη για το συνωστισμό και τα κρούσματα στα σχολεία», τονίζει με τη σειρά του το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Πυρά» και από ΚΚΕ

Πριν από την ανακοίνωση των νέων μέτρων το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση επίσης αρκετά επικριτική. «Όσο η κυβέρνηση θυσιάζει τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στο βωμό των αντιλαϊκών της προτεραιοτήτων, τόσο η διαχείριση της πανδημίας θα εξελίσσεται με “μπρος – πίσω”, με ψευτοδιλήμματα για το τι πρέπει να ανοίξει και τι όχι και κυρίως με μεγάλους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή του λαού» -επισημαίνει το ΚΚΕ για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...