Αντιδρά η «εσωκομματική αντιπολίτευση» στην πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση

Μοιραστειτε το

Με πλειοψηφία και όχι με ομοφωνία, φαίνεται ότι θα περάσει εν τέλει η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα 

Την έντονη αντίδραση της «Ομπρέλας», δηλαδή της ομάδας που απαρτίζεται από του «53+» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σε συνεργασία με τη λεγόμενη «παλιά φρουρά», δηλαδή τους Νίκο Βούτση, Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα, προκαλεί η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ από την κομματική βάση.

Με πλειοψηφία και όχι με ομοφωνία, φαίνεται ότι θα περάσει εν τέλει η εισήγηση του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς τα στελέχη της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» στέκονται κάθετα αντίθετα σε αυτή την κίνηση, την οποία και χαρακτηρίζουν «μεταπολιτική».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τα στελέχη της μειοψηφίας δεν αποδέχονται αυτή την εισήγηση, για την οποία και λένε ότι μικρή σχέση έχει με τις αξίες της Αριστεράς και την πολιτική της κουλτούρα – καθώς τα κόμματα της, παραδοσιακά, θεωρούν το Συνέδριο του ως το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο.

Μάλιστα, ακούστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα όλο και διολισθαίνει προς τα πρότυπα των «αστικών» κομμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι η όλη διαδικασία εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, βγαίνει εκτός Συνεδρίου. Όπως σημειώνουν, κινείται σε μια λογική υποβάθμισης των συλλογικών διαδικασιών, ευνοεί για εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή το κομματικό «star system», αποσυσχετίζοντας τα πρόσωπα από τις απόψεις τους.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι οδηγεί στη μετατροπή της εκλογής της Κεντρικής Επιτροπής σε αντιπαράθεση σκληρών «μηχανισμών», σε βάρος της πολιτικής συζήτησης, με αποτέλεσμα η «μπάλα» να πηγαίνει στην «εξέδρα», αντί να γίνει σε βάθος συζήτηση για τα αίτια που το κόμμα δεν κερδίζει.

«Πρόκειται για ξεκάθαρη πολιτική υποβάθμιση του οργάνου και του ίδιου του συνεδρίου. Σε ποιον, αλήθεια, θα λογοδοτεί η Κεντρική Επιτροπή;», αναρωτήθηκε μέλος της «Ομπρέλας» σε επικοινωνία που είχε με το Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Παρατείνονται για μία εβδομάδα τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Συγκινητική στιγμή στην Τανάγρα με παιδί πιλότου: «Ο μπαμπάς έφερε τα Rafale»

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα – Πότε θα χιονίσει μέσα στην Αθήνα

Βιασμός 24χρονης: Διατάχθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας

Ξέσπασε σε κλάματα η Κατερίνα Καινούργιου: «Μου γράφουν να πεθάνω και να μην κάνω ποτέ παιδί»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...