Αντιδήμαρχος Κοζάνης στο CNN Greece: Υπάρχει δικαιολογημένος θυμός για το lockdown

Μοιραστειτε το

Η απόφαση, την Πέμπτη, της Πολιτικής Προστασίας με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, να θέσει την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης από σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και για 14 ημέρες στο επίπεδο 4 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας βρήκε τις αρμόδιες Αρχές αλλά και τους κατοίκους μουδιασμένους, θυμωμένους και απογοητευμένους.

Όχι όμως και έκπληκτους αφού, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κυριακίδη, Αντιδήμαρχο Κοζάνης υπεύθυνο για την οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, «το έβλεπαν να έρχεται» καθώς η συνεχής αύξηση νέων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών είχε προκαλέσει ανησυχία στις Αρχές της πόλης. Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις του Δήμου με τοπικούς φορείς για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων διαχείρισης της νέας πραγματικότητας εκφράζουν την ανάγκη για άμεση δράση.

«Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών, αλλά δράσης, ωστόσο δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι το ζήτημα της αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή μας ήταν πολυπαραγοντικό», λέει ο Αντιδήμαρχος μιλώντας στο CNN Greece:

«Ένας παράγοντας ήταν σίγουρα οι μετακινήσεις των πολιτών σε μια μεγάλη περιφερειακή ενότητα όπως είναι αυτή της Κοζάνης, το γεγονός ότι διαθέτουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη λαϊκή αγορά στην Ελλάδα με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες και έμποροι να μετακινούνται στην περιοχή μας αλλά και οι καιρικές συνθήκες, καθώς στην πόλη μας ήδη το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς. Ασφαλώς όμως βασικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι πολλοί συνδημότες μας δεν τηρούσαν με ευλάβεια τα περιοριστικά μέτρα. Υπήρχε μια γενική χαλάρωση».

Το δεύτερο lockdown μέσα σε ένα έξι μήνες προκαλεί έντονη ανησυχία στους φορείς και τους κατοίκους της Κοζάνης, ιδιαίτερα για τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει αυτό στην πόλη.

«Είναι βασικό να δούμε πώς θα ξεφύγουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από αυτήν την κατάσταση γιατί το πλήγμα στην οικονομία της πόλης είναι ισχυρό.

Πρόκειται για το δεύτερο lockdown σε σύντομο διάστημα, μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση που έπληξε και την πόλη μας και σε μια περίοδο όπου η Κοζάνη βρίσκεται σε φάση απολιγνιτοποίησης με αποτέλεσμα πολλές θέσεις εργασίας να κινδυνεύουν», λέει ο κ. Κυριακίδης.

Ανησυχία και θυμός

Η είδηση του lockdown προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου της Κοζάνης.

«Πολλοί μάλιστα εκφράζουν θυμό για το γεγονός ότι τα σχολεία παραμένουν ανοικτά ενώ τα εμπορικά καταστήματα, όπου η κίνηση είναι έτσι κι αλλιώς μειωμένη λόγω πανδημίας, να αναγκάζονται να κλείσουν. Ο θυμός είναι δικαιολογημένος».

«Η ανησυχία μας είναι μεγάλη. Πρέπει αύριο κιόλας να παρθούν μέτρα που θα ανακουφήσουν τις επιχειρήσεις μας. Αλλιώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», επισημαίνει ο κ. Κυριακίδης.

Ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης επισημαίνει την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων αλλά και την παροχή διευκρινίσεων από την πολιτεία σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής ορισμένων από τα περιοριστικά μέτρα.

«Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται στην πόλη μας κι έρχονται από άλλες περιφερειακές ενότητες ή το αντίστροφο. Αναμένουμε αύριο τον κύριο Χαρδαλιά στην πόλη μας να μας δώσει διευκρινήσεις αναφορικά με τις μετακινήσεις».

Υγειονομική πίεση

Τα περισσότερα από 200 ενεργά κρούσματα στην πόλη και η έντονη πίεση που δέχεται το «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης, δεν αφήνουν πάντως περιθώριο για εφησυχασμό, γι’ αυτό και οι Αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες για πιστή τήρηση των μέτρων και των απαγορεύσεων προκειμένου η πόλη να βγει το γρηγορότερο δυνατό από τη δύσκολη κατάσταση.

«Το νοσοκομείο είναι πλήρες από περιστατικά κορωνοϊού και μάλιστα αναγκαζόμαστε να ‘διώχνουμε’ ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία. Είναι απολύτως απαραίτητο οι πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα γιατί διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι πολλαπλές».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...