Αντί για κυρώσεις η ΕΕ στέλνει 6 δις ευρώ στην Τουρκία | newsbreak

Μοιραστειτε το

Όχι μόνο επιμένουν να τους «χαϊδεύουν», αποφεύγοντας με κάθε τρόπο να τους επιβάλουν -ως όφειλαν- αυστηρότατες κυρώσεις, αλλά τους επιβραβεύουν δίνοντάς τους πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ!

Ο λόγος βέβαια για τους Ευρωπαίους… εταίρους μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία χθες διέθεσε το σύνολο της βοήθειας ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε υποσχεθεί στην Τουρκία σε αντάλλαγμα για την υποδοχή των προσφύγων.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Τουρκία δέχθηκε την επιστροφή στο έδαφός της όλων των μεταναστών που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, περιλαμβανομένων και των Σύρων αιτούντων άσυλο. Σε αντάλλαγμα, 6 δισεκατομμύρια ευρώ επρόκειτο λοιπόν να καταβληθούν από την Ε.Ε. στην Τουρκία για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των περίπου 3.600.000 προσφύγων που φιλοξενούνται στο τουρκικό έδαφος. Ωστόσο όπως σημειώνεται -μάλλον για να… χρυσωθεί το χάπι-, η βοήθεια δεν θα δοθεί στην τουρκική κυβέρνηση, αλλά θα χρηματοδοτήσει ειδικά προγράμματα για τους πρόσφυγες.

«Σήμερα (χθες) ολοκληρώνουμε τη διάθεση των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ της βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την υποστήριξη των προσφύγων και την υποδοχή τους στην Τουρκία» ανακοίνωσε ο πρέσβης Νικολάους Μάιερ-Λάντρουτ, επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα