Αντίστροφη μέτρηση για το emvolio.gov.gr | newsbreak

Μοιραστειτε το

Πολύ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προτεραιοποίηση των ομάδων του πληθυσμού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρη Ζαριφόπουλο.

Ο Υφυπουργός εξήγησε τη διαδικασία με την οποία θα κλείνεται το ραντεβού για εμβολιασμό. Βασικό ρόλο θα παίξει η άυλη συνταγογράφηση και μέσω του ΑΜΚΑ θα δοθεί προτεραιότητα στις ηλικιακές ομάδες, αφού αρχικά προβλέπεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός όσων είναι άνω των 85 και ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Μαζί με τους υγειονομικούς (γιατροί, νοσηλευτές, κ.τ.λ.), οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα εμβολιάσουν κατά προτεραιότητα και τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε δομές, τόνισε ακόμα ο κ. Ζαριφόπουλος.

Οι πολίτες θα λαμβάνουν SMS με την ημέρα, την ώρα και το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο θα πρέπει να προσέλθουν, ενώ θα πρέπει να επιβεβαιώνουν το ραντεβού και να παρουσιάζονται για τον εμβολιασμό. Σε περίπτωση που το ραντεβού δεν τους εξυπηρετεί, θα πρέπει να ζητήσουν νέο, είτε μπαίνοντας στη σχετική πλατφόρμα emvolio.gov.gr είτε απευθυνόμενοι σε ΚΕΠ ή το φαρμακείο της γειτονιάς τους.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προανήγγειλε πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία σύντομα.

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας θα εξεταστούν ποια στοιχεία από τα μητρώα των πολιτών μπορούν να αξιοποιηθούν (π.χ. φάρμακα για συγκεκριμένες ασθένειες) για να δοθεί προτεραιότητα για τον εμβολιασμό.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα