Ανοιχτοχέρης ο Ερντογάν (για τον εαυτό του): Πόσο κοστίζει το θερινό παλάτι του Τούρκου Προέδρου | newsbreak

Μοιραστειτε το

Το θερινό παλάτι του που επεκτείνει ο Ταγίπ Ερντογάν στη νοτιοδυτική παραλιακή πόλη Μαρμαρίδα της Τουρκίας κοστίζει συνολικά 640 εκατομμύρια λίρες (85,6 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το τουρκικό Επενδυτικό Πρόγραμμα του 2021.

Εκατομμύρια λίρες έχουν ήδη δαπανηθεί (μεταξύ 2018 και 2020) στην κατασκευή των 300 δωματίων που βρίσκεται στον κόλπο Okluk και άλλα 20 εκατομμύρια τουρκικές λίρες έχουν διατεθεί για την επέκταση του παλατιού το 2021, σύμφωνα με τον ετήσιο προϋπολογισμό.

Συνολικά έχουν διατεθεί 65.000 τετραγωνικά μέτρα γης για την κατασκευή, η οποία διαθέτει έναν αριθμό μικρών ανακτόρων με πισίνες και τρία ελικοδρόμια, ανέφερε η εφημερίδα Birgün.

Το έργο δέχθηκε σφοδρή κριτική από νομοθέτες της αντιπολίτευσης και περιβαλλοντολογικές ομάδες, για την καταστροφή της φύσης που χρειάστηκε να γίνει, για να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή του.

Το κύριο προεδρικό παλάτι 1.150 δωματίων του Ερντογάν στην Άγκυρα, εκτείνεται σε πάνω από 3,1 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια και χτίστηκε με κόστος 615 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα τρίτο προεδρικό παλάτι κατασκευάζεται στην αρχαία πόλη Ahlat (κοντά στη λίμνη Βαν), στην ανατολική επαρχία Μπιτλίς στα βάθη της Τουρκίας, με τα τουρκικά ΜΜΕ να γράφουν ότι θα κοστίσει συνολικά 99εκ. τουρκικές λίρες.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα