Ανοιχτή παραδοχή από Ολ. Κεφαλογιάννη για μη ουσιαστική στήριξη καλλιτεχνών

Μοιραστειτε το

Σε ανοιχτή παραδοχή ότι ο καλλιτεχνικός κόσμος δεν στηρίχθηκε επαρκώς εν μέσω της πανδημίας, παρότι είναι απ’ τους πλέονν πληγέντες, προχώρησε η βουλευτής της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η άλλοτε τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ. αναγνωρίζει πως «δυστυχώς δεν βρήκαμε τους κατάλληλους τρόπους να τους στηρίξουμε ολοκληρωμένα».

Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα  ieidiseis.gr, η κ. Κεφαλογιάννη λέει συγκεκριμένα:  «Η πανδημία σάρωσε τον πολιτισμό. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στον χώρο αυτόν που έχουν να εργαστούν από τον Φεβρουάριο. Δυστυχώς δεν βρήκαμε τους κατάλληλους τρόπους να τους στηρίξουμε ολοκληρωμένα. Υπήρξαν γραφειοκρατικά προβλήματα, χάσαμε την συναισθηματική επαφή, την εμπιστοσύνη. Πρέπει να τα ξαναβρούμε. Να εμπιστευτούμε τους Έλληνες καλλιτέχνες».

Και αφού προσθέτει πως πρέπει «να τους δώσουμε ευκαιρίες», υπογραμμίζει ότι: « Δεν γίνεται εμβληματικοί δημόσιοι οργανισμοί, να μετακαλούν καλλιτέχνες από το εξωτερικό, ενώ σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί παραμένουν ανενεργοί. Χρειάζεται περισσότερη ενσυναίσθηση από όλους. Ας δούμε αυτήν την κρίση σαν μια ευκαιρία να ακούσουμε τους εκπροσώπους του σύγχρονου πολιτισμού και να θέσουμε υγιείς βάσεις για το μέλλον».

Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές της βουλευτού της Ν.Δ. ο αν. τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος επισημαίνει: «Η κα Κεφαλογιάννη παραδέχεται το αυτονόητο. Και ταυτόχρονα δικαιώνει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στα προβλήματα των ανθρώπων του Πολιτισμού».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...