Ανοδική έκρηξη στη Wall Street, εξαιτίας του εμβολίου της Pfizer – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ανοδική έκρηξη τιμών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Σε κέρδη ρεκόρ οδεύει η Wall Street στη σημερινή της συνεδρίαση, παίρνοντας τεράστια ώθηση από την ανακοίνωση της Pfizer μετά την ανακοίνωση για αποτελεσματικότητα άνω του 90% ενός εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρείας κατά της Covid-19, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για μια ταχεία οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού που έχει συντρίψει την παγκόσμια οικονομία.

Ως τις 20:30 ώρα Ελλάδας ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας καταγράφει κέρδη με άνοδο πάνω από 1.300 μονάδες, 10 μονάδες πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ του στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,66%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, πάνω από 3%, 60 μονάδες πάνω από το ρεκόρ του στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τροφοδοτεί επιπλέον το αισιόδοξο κλίμα, με τις μετοχές blue-chip του Dow Jones να κάνουν άλμα κοντά στο 5.7%. Άλμα καταγράφουν οι μετοχές εταιρειών που έχουν πληγεί περισσότερο από μήνες απαγορεύσεων ταξιδιών και την επιβολή lockdown. Η μετοχή της Boeing Co καταγράφει κέρδη 14%, ενώ οι κλάδοι αεροπορικών και κρουαζιέρας κινούνται ανοδικά μεταξύ 18% και 35%.

Η μετοχή της Pfizer καταγράφει κέρδη άνω του 8%, και της BioNTech + 20%. Ακολουθούν και οι φαρμακευτικές Merck (+ 4%), Johnson and Johnshon (+ 3,80%). Οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύτηκαν πάνω από 8%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα