Ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων με δια ζώσης διδασκαλία από την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κάνοντας γνωστό πως ήταν ομόφωνη η εισήγηση της επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Όπως διευκρίνισε, ωστόσο, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία ήταν παρούσα στη σημερινή ενημέρωση, δεν θα επαναλειτουργήσουν τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές. Αντιθέτως, και σε αυτές τις πολύ επιβαρυμένες περιοχές θα λειτουργήσουν κανονικά τα Λύκεια Ειδικής Αγωγής.

Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, τα φροντιστήρια, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα κέντρα ξένων γλωσσώ και τα κέντρα δια βίου μάθησης θα συνεχίσουν μέχρι νεοτέρας την εξ αποστάσεως λειτουργία τους.

Τέλος, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε πως όσοι φοιτητές επιθυμούν να μετακινηθούν για την αποδέσμευση κάποιου μισθωμένου σπιτιού θα μπορούν εντός τριών ημερών έχοντας μαζί τους το μισθωτήριο.

«Η πανδημία δεν σταματά την Παιδεία. Σήμερα, προχωρούμε στο επόμενο βήμα, στο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων. Ένα βήμα που αναμένουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης. Όλοι ανυπομονούν να επανέλθουν στην σχολική καθημερινότητα και υπογραμμίζουν τη σημασία της επιστροφής στις τάξεις. Και για την κυβέρνηση, η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα» δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Επιστροφή με προφυλάξεις

Η υπουργός σημείωσε ότι όπως και για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έτσι και για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων προβλέπονται μια σειρά μέτρων όπως: υποχρεωρική χρήση μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα, σταθερές ομάδες σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, τακτικοί αερισμοί αιθουσών, ειδικά μέτρα για κυλικεία, αλλά και δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Όπως ανέφερε στην ειδική πλατφόρμα που λειτουργεί (edu.testing.gov.gr), εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούνε πλέον να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...