Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των 75 άνω – MeDoctor.gr

Μοιραστειτε το

Προς το τέλος της ερχόμενος εβδομάδας θα ανοίξει η διαδικασία εμβολιασμού για τα άτομα άνω των 75 ετών, σημείωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στο  Mega, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισήμανε  ότι «στόχος είναι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού να εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού και κατά βάση όσοι έχουν μεγάλη ανάγκη» ενώ ανέφερε  ότι για προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού για τα άτομα άνω των 75 ετών.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι η προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό γίνεται από την Εθνική Επιτροπή με βασικό κριτήριο το ποσοστό θνητότητας σε περίπτωση νόσησης. «Όταν ο εμβολιασμός προχωρήσει στον μαζικό πληθυσμό, τότε θα δοθεί προτεραιότητα και στους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και Μέσων μαζικής μεταφοράς ».

Τέλος, όπως υποστήριξε, το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού προχωράει πολύ καλά, καθώς μέχρι στιγμής έχουν γίνει 251.000 εμβολιασμοί και τα κλεισμένα ραντεβού ανέρχονται στις 650.000 για άτομα άνω των 80 ετών. Ταυτόχρονα τρέχει ο εμβολιασμός για τους ηλικιωμένους άνω των 85 και τους υγειονομικούς. Διευκρίνισε ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου είναι διασφαλισμένη και πως με βάση τον προγραμματισμό οι 650.000 εμβολιασμοί θα γίνουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα

Πηγή
Author: Σύνταξη

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...