Ανησυχία για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο που πάλι ανέβασε πυρετό | newsbreak

Μοιραστειτε το

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο η είδηση ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος ανέβασε πάλι πυρετό.

Να θυμίσουμε ότι ο μακαριότατος νοσηλευόταν με Covid-19 στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για 12 Ημέρες. Ο Αρχιεπίσκοπος υποβλήθηκε σε τεστ νέου κορωνοϊού στις 10 Νοεμβρίου, ύστερα από εμφάνιση συμπτωμάτων, και μία ημέρα μετά κανονίστηκε η μεταφορά του από τα Τίρανα στην Αθήνα με ειδικά εξοπλισμένο στρατιωτικό αεροσκάφος.

Την περασμένη Δευτέρα αποφασίστηκε να πάρει εξιτήριο, αφού η κατάσταση της υγείας του ήταν άριστη και, υποτίθεται, είχε ξεπεράσει κάθε κίνδυνο. Ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε δεκατική πυρετική κίνηση και κόπωση. Αυτή η κατάσταση ανησύχησε πολύ τους οικείους και τους ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος, οι οποίοι, χωρίς να χάσουν χρόνο, επικοινώνησαν αμέσως με τους θεράποντες γιατρούς του, ώστε να τους μεταφέρουν τα συμπτώματα.

Ιατρικό κλιμάκιο, λοιπόν, επισκέφθηκε την Παρασκευή τον Αναστάσιο στο σπίτι του στο Ψυχικό, ώστε να εκτιμήσει την πορεία της υγείας του. Άλλωστε η ηλικία του και τα υποκείμενα προβλήματα υγείας -τα χρόνια αναπνευστικά προβλήματα και η πρόσφατη εγχείρηση καρδιάς- προκάλεσαν έντονη αναστάτωση σε όλους. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, ο 91χρονος Αρχιερέας δηλώνει αισιόδοξος.

Ο μακαριότατος, μετά το εξιτήριό του, είχε λάβει σαφείς οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς του να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, κάτι το οποίο έκανε, καθώς, επίσης, και τήρησε όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες και την αναγκαία θεραπευτική αγωγή που το πρότειναν. Ο Αλβανίας Αναστάσιος δηλώνει πως παίρνει δύναμη από την αγάπη του κόσμου, γι’ αυτό και την ημέρα που βγήκε από το νοσοκομείο είχε αναφερθεί στη στήριξη και τη συμπάθεια που του έδειξαν κλήρος και λαός, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι η αυθόρμητη ειλικρινής αγάπη πάντοτε ενισχύει στις δύσκολες στιγμές των ανθρώπων. Η αγάπη είναι ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει στον κόσμο.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα