Ανεβάζει «στροφές» εν όψει ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ – Η ακρίβεια σε πρώτο πλάνο

Μοιραστειτε το

Το σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας προετοιμάζει τα τελευταία 24ωρα ο Αλέξης Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να σχεδιάσουν ένα πλήρες πακέτο στήριξης των πολιτών, μέσω του οποίου και θα αντιπαρατεθεί στις πολιτικές Μητσοτάκη.

Προφανώς και το θέμα των υποκλοπών παραμένει στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας της Κουμουνδούρου. Ωστόσο, η ακρίβεια που σαρώνει εδώ και μήνες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, είναι το ζήτημα που απασχολεί κατά κύριο λόγο τους πολίτες.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις για τον χειμώνα που έρχεται, καθιστά την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου πλάνου αντιμετώπισης του προβλήματος απολύτως αναγκαίο. Άλλωστε, αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκλογές, επομένως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σχέδιο ΔΕΘ

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι εκτός από τις αντικειμενικές συνθήκες που προκαλούν τις μεγάλες ανατιμήσεις, υπάρχει ακόμα ένας παράγοντας, που μεγιστοποιεί το πρόβλημα στη χώρα μας.

Αυτό δεν είναι άλλο, παρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που συνεχίζει με τις «προκλητικές τις αποφάσεις να στηρίζει τα συμφέροντα των λίγων και να λεηλατεί την κοινωνία». Όπως αναφέρουν πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών «ο κ. Μητσοτάκης παραπαίει και προσπαθεί να κρατηθεί μέσα από επιδόματα – επί της ουσίας προς ενίσχυση της αισχροκέρδειας – που προέρχονται από την ίδια την τσέπη των φορολογουμένων, μέσα από τα έσοδα των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ) που έχουν εκτοξεύσει τα δημόσια έσοδα».

Μάλιστα, από την Κουμουνδούρου αντιπαραβάλουν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, όπου η τιμή της μεγαβατώρας μπορεί να ξεπερνάει ακόμη και τα 600 ευρώ, με την κατάσταση στην Ισπανία και την Πορτογαλία (που έχουν σοσιαλιστικές κυβερνήσεις) που πληρώνουν σταθερά κάτω από τα 200. Αυτή η τερατώδης διαφορά αποτυπώνει την απόδειξη των ρυθμιστικών πολιτικών που αρνήθηκε να πάρει ή έστω να υποστηρίξει στη σχετική συζήτηση στις Συνόδους Κορυφής ο κ. Μητσοτάκης.

Πάνω σε αυτή τη βάση η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ -την επεξεργασία της οποίας συνεχίζουν οι συνεργάτες του μαζί με τους αρμόδιους τομεάρχες- θα έχει ιδιαίτερο προγραμματικό βάρος με μία συγκροτημένη και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, τόσο για την σοβούσα κρίση όσο όμως και για την επόμενη μέρα της χώρας. «Ο κ. Τσίπρας θα ανέβει στην τελευταία ΔΕΘ του κ. Μητσοτάκη, ως εν αναμονή Πρωθυπουργός και με το βλέμμα στο μέλλον», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως εκ τούτου, θα εστιάσει στα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και συνολικότερα της ακρίβειας, την ίδια στιγμή που θα εξειδικεύσει περαιτέρω την δέσμη μέτρων του κόμματος του για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, την ελάφρυνση των ΜμΕ και των αυτοαπασχολούμενων. Προφανώς ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στην προτάσεις για μια ανασυγκρότηση του κράτους δικαίου και τη δημοκρατική αναγέννηση της χώρας.

«Κάνεις δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις»

Τέλος σε σχέση με τις μετρήσεις που βγαίνουν το τελευταίο διάστημα και οι οποίες εμφανίζουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα στα ποιοτικά στοιχεία, στην Κουμουνδούρου δεν προκαλούν καμία ανησυχία.

Όπως υποστηρίζουν, ούτε ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν πιστεύει την ύπαρξη αυτών των διαφορών, αλλιώς – ειδικά τώρα – δεν θα έχανε την ευκαιρία να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Εκλογές δεν κάνεις εάν ξέρεις ότι θα τις χάσεις, ότι θα χάσεις την εξουσία», δηλώνουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το κλίμα προεκλογικής ετοιμότητας, όμως, παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι φανερό ότι οποιαδήποτε στιγμή ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιο «ατύχημα» νέων αποκαλύψεων, το οποίο θα την αναγκάσει να προσφύγει στις κάλπες.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...